Druga gimnazija partner Youth Business Camp Adria Sarajevo

Predavanja iz svijeta biznisa u Kući znanja Druge gimnazije

Mjesto održavanja ovogodišnjeg Youth Business Camp Adria Sarajevo bit će Kuća znanja Druge gimnazije Sarajevo, kako bi se ambicioznim mladim ljudima osigurali najkvalitetniji uslovi za pohađanje nastave u moderno opremljenom prostoru. „Druga gimnazija Sarajevo i Youth Business Camp Adria Sarajevo su prirodni partneri jer im je zajednička misija u kvalitetnom školovanju novih generacija i izgradnja budućih lidera i liderki. Zbog toga se radujemo da ćemo vrata naše Kuće znanja otvoriti za drugu generaciju polaznika i polaznica ovog jedinstvenog edukativnog programa u našoj zemlji“, istakao je Seid Alibegović, direktor Druge gimnazije Sarajevo
 
Za učenike i učenice Druge gimnazije koji žele pohađati Kamp, organizatori su u prilici ponuditi posebne pogodnosti. Učenicima i učenicama omogućeno je plaćanje na rate, dok je za dvije i više prijava odobren popust od 20 posto od aktuelne cijene. 
 
U toku dvije sedmice Kampa, kroz predavanja, radionice, grupni i rad sa mentorom, mladi ljudi iz cijele BiH na engleskom će jeziku učiti o 20 tema koje će im razvijati poduzetničke vještine – od osnova ekonomije i finansija, vođenja projekata, preko Start-upa, odnosa s javnošću, kulturoloških razlika u biznisu, liderstva do digitalnog poslovnog svijeta i brzorastućih kompanija. U okviru predavanja organiziran je i ručak, te dvije studijske posjete uspješnim kompanijama u našoj zemlji. Na kraju Kampa učesnici/e predstavit će svoje radove stručnom žiriju te dobiti certifikate o uspješno završenoj edukaciji.

Izvor: lonac.pro