Dostupan fond od 40.000 KM bespovratnih sredstava za ulaganja iz dijaspore u Grad Doboj

U Gradu Doboju otvoren je javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava osobama iz dijaspore koje su već pokrenule ili žele pokrenuti biznis u Bosni i Hercegovini. Raspoloživi fond za podršku osobama iz dijaspore za pokretanje poslovnog poduhvata u Doboju iznosi 40.000 KM. Prosječan iznos zahtjeva sa kojim se može aplicirati za podršku iznosi 20.000 KM po poslovnom poduhvatu. Sredstva sufinansira Grad Doboj u iznosu od 20.000 KM (50%), a zahvaljujući lokalnim vlastima koje unapređuju poslovni ambijent u Doboju, sve je veći interes za investicije u ovom gradu.

Zašto investirati u Doboju?

U gradu smještenom na dvije saobraćajne linije, onoj koja povezuje Srednju Evropu (Budimpešta) sa Jadranskim morem, i drugoj, koja povezuje Banja Luku sa Beogradom i jugoistočnom Evropom, Doboj predstavlja ključni saobraćajni čvor Bosne i Hercegovine. Kao takav, Doboj je predodređen da bude trgovački centar i u tom pogledu, njegovi kapaciteti stalno jačaju. Grad posjeduje i atraktivne i značajne turističke kapacitete, kao što su Dobojska tvrđava i područje planine Ozren. U Doboju su najzastupljeniji sportski i poslovni turizam. 

„Doboj je grad koji je u proteklom periodu intenzivno radio na izgradnji infrastrukture i stvaranju boljih uslova za investitore“, rekao je u svom obraćanju Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja. 

Konstantno opredjeljenje Gradske uprave je da bude partner poslovnoj zajednici i da Doboj učini prepoznatljivim središtem uspješnih poslovnih poduhvata i saradnje domaćih i stranih privrednika i kompanija. U rad lokalne samouprave uvedena je fleksibilnija organizacija koja je utemeljena na tržišnim principima po uzoru na privredna društva. Svi procesi počivaju na strateškom upravljanju i planiranju, kroz zajednički rad sa privatnim sektorom.

Ukoliko si zainteresiran ili zainteresirana za bespovratna sredstva i investicije u Doboju, molimo te da popuniš Obrazac za iskazivanje interesa, za što je potrebno 10 minuta. Nakon što isti popuniš, kontaktirat ćemo te u roku od 10 dana sa daljnim uputama. 

lonac.pro

Izvor: mreza-mira.net

Related Posts

Svjetlostkomerc i Pomozi.ba u kampanji “Srcem za znanje i ništa manje”

Svjetlostkomerc i Udruženje Pomozi.ba, uz pomoć vjernih kupaca nastojat će osigurati pomoć za bolje i lakše obrazovanje djeci socijalno ugrožene kategorije u školskoj 2022/23 godini. Društveno odgovorna kampanja “Srcem za znanje i ništa manje” realizirat će se u periodu od 15.08. do 15.09.2022. godine. U navedenom periodu, građani će kupovinom u Knjižarama SVJETLOST i kupovinom brendova koje […]

Konkurs Balkan 2022: Sufinansiranje projekata međunarodnih organizacija, javnih subjekata i civilnog društva

Konkurs Balkan 2022: Sufinansiranje projekata međunarodnih organizacija, javnih subjekata i civilnog društva Maeci Komitet ministara odobrio je 15. juna „Odluku o odobrenju i produžetku međunarodnih misija 2022“, kojom se za zemlje Zapadnog Balkana izdvaja iznos od 1,5 milion eura za doprinos procesima stabilizacije u regionu i napretku procesa pristupanja EU. Shodno tome, iz ovih sredstava biće sufinansirane[…]