Doniranje novčanih sredstava udrugama u Mostaru i Kiseljaku

Donirana sredstva dodijeljena “Udruzi za down sindrom” u Mostaru i Udruzi “Naša djeca” u Kiseljaku.

Katolici koji djeluju pri Ministarstvu obrane i Oružanim snagama BiH i ove su se godine odazvali humanitarnoj akciji prikupljanja novčanih sredstava koja su, 18. prosinca, dodijeljena “Udruzi za down sindrom” u Mostaru i Udruzi “Naša djeca” u Kiseljaku.

U jutarnjim satima 18. prosinca general-bojnik Ivica Jerkić, brigadni general Zdravko Rezo i pukovnik Joško Kraljević posjetili su Udrugu za down sindrom u Mostaru gdje ih je dočekao predsjednik ove organizacije Igor Ledić, zajedno s djecom iz Udruge. Tom prigodom dodijeljena su novčana sredstva koja su ranije prikupili djelatnici MO-a i OS-a BiH.

Nakon toga general bojnik Jerkić, brigadni general Rezo te pukovnik Kraljević zaputili su se u Kiseljak gdje su zajedno s vrhbosanskim nadbiskupom i apostolskim upraviteljem Vojnoga ordinarijata u BiH mons. Tomom Vukšićem, zamjenikom ministra obrane BiH Slavenom Galićem, brigadnim generalom Tomom Kolendom, pukovnikom Borom Milićevićem, pomoćnikom ministra obrane Zoranom Šajinovićem te Antoniom Šutalom, iz ureda Vojnog ordinarijata u BiH, posjetili udrugu Naša djeca te predali novac prikupljen u humanitarnoj akciji.

Dočekala ih je pedagogica Andrea Valjan, također s djecom iz doma. Gosti su, između ostaloga, mogli vidjeti djecu koja se smiju i uživaju u zajedničkom druženju stvarajući nezaboravne trenutke te su izrazili spremnost za slične projekte u budućnosti.

Valja spomenuti kako se ova akcija neprestano realizira na razini Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH od 2012. Važno je podcrtati kako je ona rezultat dragovoljnog i iskrenog odricanja financijskih sredstava katolika pripadnika ove dvije institucije s ciljem pomoći različitim udrugama, najčešće onim koje rade s djecom.

Izvor: bljesak.info