Do jačih partnerstava kroz Snagu lokalnog

Drugi kvartalni sastanak partnera_ica uključenih u implementaciju programa Snaga lokalnog održan je 18. februara 2022. Institut za razvoj mladih KULT, Fondacija tuzlanske zajednice, Centar za građansku suradnju Livno, Fondacija Mozaik i Udruženje Mreža za izgradnju mira su na sastanku razmijenili iskustva i informacije o dosadašnjim uspjesima i izazovima, saradnji sa lokalnim akterima, poboljšanju stanja u lokalnim zajednicama, ali i budućim aktivnostima.

Institut za razvoj mladih KULT nastavlja organizirati različite treninge kojim jača kapacitete lokalnih organizacija i aktera, a bilježi i veliki rast interesa za treninge. Fondacija tuzlanske zajednice i Centar za građansku suradnju Livno, kao lokalne resursne organizacije, snage su usmjerile u planiraje novog ciklusa poziva za podršku lokalnim organizacijama za implementaciju aktivnosti putem malih grantova, Fondacija Mozaik, skupa sa partnerima programa Pravni okvir za filantropiju nastavlja rad i zagovaračke aktivnosti u okviru tematskih zagovaračkih timova koji rade na uspostavljanju pravnog okvira za filantropiju u BiH, a Mreža za izgradnju mira i nastavlja sa daljim razvijanjem web stranice snagalokalnog.ba, lokalnim posjetama, te različitim radionicama konferencijama i istraživanjima koji imaju fokus na lokalnom razvoju.

Sve partnerske organizacije nastavljaju sa svojim vrijednim radom u lokalnim zajednicama u koje uvijek uključuju lokalne aktere. Ukoliko se i vi želite uključiti u aktivnosti partnera Snage lokalnog, pratite web stranicu snagalokalnog.ba gdje možete pronaći sve informacije o istim.

Snaga Lokalnog je petogodišnji projekat Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji radi na osnaživanju lokalnih zajednica. Kroz pomoć i podršku zajednicama u BiH želimo razviti kapacitete koji će omogućiti održivi rast, povećanje građanskog angažmana i mobilizaciju raspoloživih lokalnih resursa. Partnerske organizacije na programu su Centar za građansku suradnju Livno (CGS Livno), Mreža za izgradnju mira, Institut za razvoj mladih KULTFondacija tuzlanske zajednice Fondacija Mozaik.

Related Posts

Filantropsko veče sa Mayom Sar & Nerminom Puškarom

Još uvijek možete osigurati svoje ulaznice na Filantropsko veče sa Mayom Sar & Nerminom Puškarom. Ovaj kulturni događaj pod nazivom “Darujem zajednici koju volim” organizujemo 27.5. u Hotelu Garden u Tuzli, kako bismo se povezali s vama u trajno partnerstvo za budućnost. Pridružite nam se i rezervirajte svoje ulaznice do 16.5. https://www.fondacijatz.org/page/41/22896 Slavimo prošlost Oblikujmo budućnost zajedno https://www.facebook.com/watch/?v=5420627894616300 […]

FOND VOLIM SVOJ GRAD

 Komisija za dodjelu grantova pri Fondu Volim svoj grad donijela je Odluku o podršci za 14 projekata. Aplikantima sa najinovativnijim idejama biće dodijeljena podrška u iznosu od preko 44 000 KM. Potpisivanje ugovora održaće se 18.5.2022. godine u Međunarodnoj galeriji portreta u 13:00 sati. Podrška se realizuje u okviru projekta “Naša zajednica je naša odgovornost” kojeg provodimo[…]