Dječja nedjelja u Mostaru obilježena druženjem s višestruko nagrađivanom bh. književnicom

Ova višestruko nagrađivana književnica do sada je napisala pedeset priča za djecu, a priredila ih je još dvadeset za knjigu “Zlatne bosanske bajke”.

U sklopu obilježavanju Dječje nedjelje, mostarski Centar za kulturu priredio je u utorak susret s pjesnikinjom Marijom Fekete-Sullivan.

Ova višestruko nagrađivana književnica do sada je napisala pedeset priča za djecu, a priredila ih je još dvadeset za knjigu “Zlatne bosanske bajke”. Njezina prva zbirka priča za djecu “Sirenin san” prvo je objavljena u Singapuru 1995. a na bosanski jezik prevedena je 2003. godine.

Iako je, kako kaže, njezina životna želja bila pisati romane, ovaj žanr odabrao je nju.

”Ja sam imala druge planove, druge ideje. Mislila sam da ću sjediti i pisati romane, međutim svaki put kad bih sjela pisati to dobila bih novu ideju za priču za djecu. Umjesto da pišem nešto što sam zamislila događalo se da pišem nešto drugo. Pisala sam nešto što je neki moj unutarnji glas zahtijevao od mene. I onda sam shvatila da je to nešto s čim se ne trebam boriti i prepustiti onom što je dio moga bića. Tako sam nastavila s pisanjem za djecu”, kazala je u izjavi za Bljesak.info.

Marija Fekete-Sullivan živi i piše u Sarajevu. Za djecu je objavljivala slikovnice, igrokaze, bajke i kratke priče. “Zaljubljeni vuk” prva je interaktivna digitalna slikovnica i videoigra u Bosni i Hercegovini, pisana je za djecu s posebnim potrebama, te objavljen na Svjetski dan autizma.

Izvor: bljesak.info