Danijela Kraljević uz potporu Grada Ljubuškog razvija vlastiti posao

Jačanje gospodarstva jedan je od prioriteta vodstva Grada Ljubuškog, a da se na tome konkretno radi dokazuje i projekt pomoći marginaliziranim grupama žena u razvoju vlastitih poslovnih aktivnosti.

Sedam Ljubušanki, među kojima je i Danijela Kraljević, uz potporu Grada Ljubuškog i USAID/INSPIRE-a dobit će po 8.571,43 KM za financiranje troškova prilikom registracije obrta.

Pozitivne reakcije

I dok su se neke od dobitnica ovih sredstava odlučile za izradu slastica, odjeće, personaliziranih predmeta.., Kraljević će nastaviti s izradom unikatnih saksija nastalih primjenom cel-bet tehnike. Uz dekorativne saksije, ova mlada majka troje djece i ekonomistica po struci, kupcima nudi i sve popularnije sukulente.

„Obožavam cvijeće, osobito sukulente koji su u posljednje vrijeme postali nezaobilazan dekor u vrtovima, na balkonima… Jednostavni su za uzgoj i održavanje pa tako i sama uspijevam razmnožiti neke vrste. Mogu reći kako su u posljednje vrijeme sve traženiji“, kazala je Kraljević za Dnevni list koja svoju kreativnu stranu upotpunjava i slikanjem.

Za izradu saksija, dodala je, potreban je novinski papir (dnevne novine), voda te cement. Količina papira ovisi o veličini saksije koju planirate raditi, a osim što su unikatne i otporne na sve vremenske uvjete, prihvatljiva im je i cijena.

„Iako sam u ovom poslu relativno kratko, zadovoljna sam pozitivnim reakcijama kupaca i potražnjom za proizvodima koje nudim. Svi oni koji se pobliže žele upoznati s onime čime se bavim, detaljnije informacije mogu dobiti pregledom Facebook stranice „Sunčica“, rekla je Kraljević.

Potpisivanje ugovora

Podsjetimo, u srijedu je u zgradi Gradske uprave upriličeno potpisivanje tripartitnih ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za financiranje poslovnih djelatnosti marginaliziranih grupa žena između USAID/INSPIRE-a, gradonačelnika Vedrana Markotića i korisnica sredstava.

„Naše su žene vrijedne i sposobne i na nama je da im pomognemo koliko možemo, da im damo početnu pomoć kako bi kasnije mogle uspješno razvijati svoje poslovanje“, kazao je tom prigodom gradonačelnik Markotić.

Piše: Antonela Marinović Musa

Izvor: ljportal.com