Crveni križ Kantona Sarajevo organizuje akciju prikupljanja kurbanskog mesa

Iz Crvenog križa Kantona Sarajevo apeluju na građane da prilikom nabavke i vjerskog obrednog klanja životinja uoči Kurban-bajrama vode računa o zdravstvenom stanju životinja

Crveni križ Kantona Sarajevo i ove godine, povodom Kurban-bajrama, organizuje akciju prikupljanja kurbanskog mesa za Centralnu kuhinju, u kojoj se za građane Kantona Sarajevo priprema blizu 1.000 obroka dnevno i distribuira na 17 lokacija na području Kantona Sarajevo, saopćeno je iz Crvenog križa Kantona Sarajevo.

U toku Bajrama, kurbani se mogu predati u Centralnu kuhinju u ulici Braće Begić br. 11 (Koševsko brdo), u terminima: prvi dan – 28.juna /srijeda/ od 10:00 do 18:00 sati, drugi dan 29.juna /četvrtak/ od 10:00 do 18:00 sati

Iz Crvenog križa Kantona Sarajevo apeluju na građane da prilikom nabavke i vjerskog obrednog klanja životinja uoči Kurban-bajrama vode računa o zdravstvenom stanju životinja.

U saopćenju je naglašeno da će se u Centralnoj kuhinji primati samo kurbansko meso koje ima dokument o izvršenom veterinarskom pregledu mesa.

Prikupljeno kurbansko meso koristit će se za pripremu obroka za korisnike kuhinje Crvenog križa KS, navodi se u saopćenju.

Izvor: fokus.ba