Iz Crvenog križa Kantona Sarajevo apeluju na građane da prilikom nabavke i vjerskog obrednog klanja životinja uoči Kurban-bajrama vode računa o zdravstvenom stanju životinja
Crveni križ Kantona Sarajevo i ove godine, povodom Kurban-bajrama, organizuje akciju prikupljanja kurbanskog mesa za Centralnu kuhinju, u kojoj se za građane Kantona Sarajevo priprema blizu 1.000 obroka dnevno i distribuira na 17 lokacija na području Kantona Sarajevo, saopćeno je iz Crvenog križa Kantona Sarajevo.
U toku Bajrama, kurbani se mogu predati u Centralnu kuhinju u ulici Braće Begić br. 11 (Koševsko brdo), u terminima: prvi dan – 28.juna /srijeda/ od 10:00 do 18:00 sati, drugi dan 29.juna /četvrtak/ od 10:00 do 18:00 sati
Iz Crvenog križa Kantona Sarajevo apeluju na građane da prilikom nabavke i vjerskog obrednog klanja životinja uoči Kurban-bajrama vode računa o zdravstvenom stanju životinja.
U saopćenju je naglašeno da će se u Centralnoj kuhinji primati samo kurbansko meso koje ima dokument o izvršenom veterinarskom pregledu mesa.
Prikupljeno kurbansko meso koristit će se za pripremu obroka za korisnike kuhinje Crvenog križa KS, navodi se u saopćenju.
Izvor: fokus.ba