Četvrti Kladanj Meet Up u znaku novih učesnika

Proteklog četvrtka, 14. januara tekuće godine održan je četvrti Kladanj Meet Up kojem je, osim mnogobrojnih učesnika, nazočio i načelnik Općine Kladanj, gospodin Jusuf Čavkunović.

Nova lica

Naime, kao što smo i najavljivali, u Novu godinu ušli smo bogatiji za veliki broj novih učesnika ovog Meet Up-a, stoga je bitno napomenuti da su nam se ovaj put priključili gospođa Mediha Kapo nastanjena u Atlanti, zatim gospođa Dragana Đerić nastanjena u Nizozemskoj, gospođa Dragana Čaušević, doseljenica u Kladanj i predstavnica Udruženja „Žena ženi“, gospođa Meliha Bečić nastanjena u Italiji i gospodin Amel Jakupović koji već duži niz godina živi u Sarajevu.

Nemjerljiva je sreća i zadovoljstvo proširiti krug učesnika koji su, pored već dobro poznatih lica i stalnih učesnika Kladanj Meet Up-a, itekako uveličali prvi ovogodišnji susret kladanjske dijaspore i uveliko doprinijeli nastavku naših aktivnosti kada je ovaj projekat u pitanju. Naravno, bitno je napomenuti da nas je svojim prisustvom obradovao i gospodin Jusuf  Čavkunović, načelnik Općine s kojom je i-platforma nedavno potpisala Memorandum o međusobnoj saradnji.

Pregled aktivnosti

Predstavnica i-platforme i mještanka Kladnja, gospođa Dalida Karabdić na početku ovog susreta upoznala je učesnike s do sada sprovedenim aktivnostima, te je, između ostalog, navela da su, u znak zahvalnosti za uspješno sprovedenu donatorsku kampanju u kojoj su se skupljala finansijska sredstva za sanaciju centralnog grijanja u jedinom kladanjskom vrtiću „Edina Čamdžić“, finalizirane i poslane zahvalnice na adrese svih donatora.

Istovremeno, gospođa Karabdić je sudionike sastanka upoznala i sa aktivnostima u vezi sa Udruženjem „Žena ženi“ koje su, prema njenim riječima, bile itekako progresivne. Trenutno najveći problem s kojim se navedeno Udruženje suočava jeste nedostatak radnog prostora. Međutim, zahvaljujući projektu „Volim svoj grad“ raspisanog od “Fondacije tuzlanske zajednice”, osigurana su sredstva u iznosu od oko 2.700 KM, koja će biti utrošena za jedan dio vodovodnih i sanitarnih, te električne radove, dok će Općina, kako je istaknuto, u saradnji sa Javnim preduzećem Elektroprivreda Bosne i Hercegovine za potrebe ovog Udruženja sprovesti trofaznu struju.

Nadalje, za ovo Udruženje uslijedila je značajna donacija od neprofitne organizacije „Patriotski Fenjer Fund“ u iznosu od 1.200 KM. Također, za potrebe vrijednih članica Udruženja, donirano je i jedno prenosno računalo.

Učesnicima Meet Up-a obratila se i gospođa Dragana Čaušević, predstavnica Udruženja „Žena ženi“ koja je istakla zahvalnost za, kako kaže, animiranje članica Udruženja, pospješivanje njihove svakodnevnice i uopće motivisanje na rad.

Ni načelnik Općine nije skrivao svoje zadovoljstvo projektom „Kladanj Meet Up“ pokrenutog zahvaljujući korelaciji kladanjske dijaspore i predstavnika i-platforme. „Iako je još uvijek u pitanju sklapanje kockica i progresivnost u malim koracima, mnogo očekujem u budućnosti od ovog projekta“, poručio je gospodin Čavkunović.

Također, gospođa Karabdić istakla je da je u procesu izrada Akcionog plana pomoću kojeg bi se buduće aktivnosti jednostavnije selektirale i planirale, a svi učesnici Kladanj Meet Up-a, putem prijedloga, sudjelovat će u njegovoj finalizaciji.

Za sami kraj januara planirani su i sastanci radnih grupa, stoga će se 20. januara, putem Zoom aplikacije, okupiti osobe koje će diskutovati na temu „Sport, omladina i djeca“, 26. januara okuplja se grupa koja će dati svoje prijedloge kako unaprijediti djelovanje Udruženja „Žena ženi“, dok se 28. januara, na sastanku radne grupe, očekuje rasprava u vezi s malim biznisima.

Idući Kladanj Meet Up zakazan je za 11. februar.

Napomena: Preuzimanje dijelova ili cijelog teksta dozvoljeno uz obavezno navođenje izvora.

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku!