Caritas Švicarske i JRS organizovali iftar za djecu koja borave u Prihvatnom centru za maloljetnike tražitelje azila i drugu ranjivu djecu: Zajedno za solidarnost i podršku

Caritas Švicarske (CACH) u saradnji sa partnerskim organizacijama Caritas BiH i Isusovačkom službom za izbjeglice- JRS sa zadovoljstvom su organizovale iftar sa korisnicima Prihvatnog centra za maloljetnike tražitelje azila i drugu ranjivu djecu i partnerima. Ovaj događaj se održao u duhu zajedništva i solidarnosti, te je pružio priliku za okupljanje i međusobno upoznavanje.

Naša zajednička misija je pružiti podršku onima koji su u potrebi, posebno djeci koja su se našla u izazovnim životnim okolnostima. Iftar je bio prilika da zajedno podijelimo obrok i razgovaramo o važnim temama, pružajući podršku i osjećaj zajedništva.

Hvala svim volonterima, donatorima i partnerima koji su omogućili održavanje ovog događaja i doprinijeli stvaranju toplih i inkluzivnih zajednica.

Nastavit ćemo raditi zajedno kako bismo pružili podršku onima kojima je to najpotrebnije i promovirali vrijednosti solidarnosti i suosjećanja.

Izvor: mreza-mira.net