Briga o starijim džematlijama: U džematu Tetovo podijeljeno 100 iftara

U srijedu, 29. marta 2023. godine, u zeničkom džematu Tetovo, starijim džematlijama u stanju potrebe je uručeno 100 iftara a koje je obezbijedio Merhamet Zenica. Nastavak je to projekta brige o starijim džematlijama koji se na području Medžlisa Zenica realizuje već nekoliko godina a akcija podjele iftara je realizovana sa aktivistima Odjela za brak i porodicu i Mreže mladih džemata Tetovo.

Isti dan, prije podjele iftara džematlijama, džemat Tetovo i Odjel za brak i porodicu su realizovali predavanje za žene o temu “Pobožnost mora imati rezultat” a koje je održala muallima mr. Ilma Delić. Skup su učenjem ilahija popratile učenice medrese i gimnazije, Ajna Malagić i Šejma Doglod.

Podjela iftara starijim džematlijama u stanju potrebe će biti nastavljena i u narednim danima a kao dio uspješne i plodotvorne saradnje između Medžlisa Zenica – Odjela za brak i porodicu i zeničkog Merhameta. Džemat Tetovo je prvi džemat u kojem je realizovana ova aktivnost koja će bit nastavljena u džematima koji su kao sabirni centri dali veliki doprinos u sakupljanju i transportu humanitarne pomoći za Tursku i Siriju a koja provedena sa Merhametom.

Izvor: zenicablog.com