Bojan iz Banja Luke: primjer velikog humaniste

Ovaj čovek velikog srca zove se Bojan Marčeta i radi kao konobar hotela “Jelena” u Banjaluci. On je odlučio da za svoj 40. rođendan daruje najmlađa hrabra srca, pa je četverogodišnju ušteđevinu uplatio na račun Udruženja roditelja dece obolele od malignih bolesti “Iskra”.

Ovaj nesvakidašnji štediša godinama skuplja sitan novac, uglavnom po pet feninga, želeći da pokaže svima da ljudi greše kada ne uzimaju sitniš i smatraju ga bezvrednim.

Bojan je pre četiri godine sakupio 7.400 kovanica od po pet feninga i otplatio ratu za kredit. Ovoga puta je otišao korak dalje i sakupio 20.000 kovanica.

Bojana život nije mazio. Nakon što je u Banja Luku došao u vihoru rata iz rodnog Drvara, kao i sve izbeglice, krenuo je iz početka.

Pre pet godina je izgubio suprugu i u znak sećanja na nju i na njenu borbu sa opakom bolešću, ušteđevinu tešku oko 54 kilograma uplatio je za najmlađe borce.

“Moj moto u životu je da pomažem drugima, drugačije ne znam.”

Ovog čoveka treba da vidi ceo Balkan.

Izvor fotografije: Ovo je Srbija 

Izvor: facebook.com

Related Posts

Trening Finansijski menadžment

Program podrške zaštiti ljudskih prava USAID/INSPIRE provodi trening o temi finansijski menadžment koji je od velike važnosti za jačanje organizacijskih kapaciteta. Iako se djelovanje nevladinih organizacija zasniva na plemenitim i društveno korisnim idejama i ciljevima, njihov rad nije imun na probleme koji su svakodnevica savremenog života i poslovnih izazova u smislu izgradnje i provođenja adekvatnog sistema finansijskog upravljanja, putem kojeg se […]

Trening Upravljanje projektnim ciklusom 2022.

Upravljanje projektnim ciklusom nas uči kako da stvari povezujemo u jednu logičku cjelinu, da posložimo korake našeg rada na način da on zaista bude produktivan i smislen. Upravljanje projektnim ciklusom uglavnom vežemo za projekte, ali njegova funkcija je, zapravo, višedimenzionalna, te ga možemo primjenjivati prilikom kreiranja naših strateških planova, u upravljanju ljudskim resursima, ali i u svakodnevnom[…]