Bogat program tokom februara na sceni Centra kulture i mladih

Javna ustanova „Centar kulture i mladih“ Općine Centar je za sve generacije pripremila bogat repertoar koji će biti izveden tokom februara.

Danas sa početkom u 12.30 sati za najmlađe će biti izvedena predstava „Lakonoga“ u kojoj glume Andrea Aković, Filip Radovanović i Armin Omerović. U petak 11. februara u 19 sati učenici Osnovne muzičke škole „Mladen Pozajić“, odnosno polaznici Odsjeka za klasični balet, održat će humanitarni baletni koncert za organizaciju „Srce za djecu oboljelu od raka u FBiH“.

U ponedjeljak, 14. februara u 19.30 sati publici će se predstaviti klapa „Canzona“ iz Šibenika koncertom pod nazivom „Večer posvećena ljubavi“, dok će predstava za djecu „Ako pčele odu“ biti odigrana u Pozorištu mladih u petak 18. februara sa početkom u 18 sati. Istog dana na sceni u Jelićevoj ulici u 19.30 sati biće odigrana kultna predstava „Prah“ sa glavnim protagonistima Gordanom Boban i Mirsadom Tukom.

U utorak, 22. februara u 20 sati biće upriličen muzičko-scenski performans „Vapijem za vašom prisutnošću“ u izvedbi Damira Kusture uz muzičku pratnju na gitari Bojana Dizdarevića i Senada Bostandžića. Višestruko nagrađivana predstava „Krojcerova sonata“ će zatvoriti ovomjesečni program Centra kulture i mladih. U izvedbi Vlade Keroševića ova predstava će biti odigrana u četvrtak 24. februara  sa početkom u 19.30 sati na sceni Centra u Jelića 1.

Svi najavljeni programi će biti realizovani uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

centar.ba

Related Posts

Javni poziv za učešće u IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja Lukavac

Imaš između 18 i 35 godina i dolaziš sa područja Lukavca? Želiš ojačati vlastite preduzetničke vještine? Procijeniti izvodljivost poslovne ideje i naučiti izraditi poslovni plan? Dobiti finansijsku podršku za realizaciju poslovne ideje? Pokrenuti ili unaprijediti vlastiti start-up biznis? Dobiti podršku stručnjaka iz različitih oblasti i mentora u rastu i razvoju biznisa? Upoznati se i umrežiti sa drugim[…]