BiH: MFS-EMMAUS pokrenuo akciju doniranja kurbana

Sve prikupljene količine kurbanskog mesa biti će iskorištene prvenstveno za ishranu 450 naših korisnika smještenih u Prihvatni centar Duje, kao i za druge projekte kroz koje se kontinuirano priprema i do 3.500 obroka dnevno, naveli su iz MFS-EMMAUS-a

Međunarodni fond solidarnosti EMMAUS je udruženje koje godinama realizuje različite aktivnosti, projekte i sezonske aktivnosti u cilju podrške i pomoći ljudima u potrebi, prenosi Anadolija.

“Dosljedni smo svoje odgovornosti i obaveza prema korisnicima naših usluga i kao i svake godine svjedočimo određenom broju pojedinaca koji samoinicijativno doniraju kurbane ili sredstva za kupovinu kurbana. Pored naših stalnih partnerskih organizacija te institucija Islamske zajednice u BiH koje takođe redovno doniraju velike količine kurbanskog mesa za potrebe svih naših korisnika i ove godine imamo dosta inicijativa na ovu temu. Na osnovu velikog broja upita i dosadašnjih dobrih iskustava pojedinaca i organizacija, odlučili smo poštujući njihovu volju i želju da pomognu naše korisnike i ove godine dati informaciju o cijeni kurbana. Cijena je jedinstvena i iznosi 400 KM po kurbanu“, navode iz MFS-EMMAUS-a.

Kurbani od lokalnog stanovništva i organizacija će kao i prethodnih godina biti prikupljani u prostorijama naše centrale u Doboj Istoku.

“Sve prikupljene količine kurbanskog mesa biti će iskorištene prvenstveno za ishranu 450 naših korisnika smještenih u Prihvatni centar Duje, kao i za druge projekte kroz koje se kontinuirano priprema i do 3.500 obroka dnevno, kao što su: Internatski smještaj za djecu u Potočarima, Jedan obrok dnevno, Narodna kuhinja u Doboju i dr“, zaključuju iz udruženja.

Uplata se može izvršiti na navedeni račun Udruženja MFS-EMMAUS ili direktno na adresi njihovog centralnog ureda u ulici Zlatnih ljiljana 146, 74 207 Klokotnica – Doboj Istok, BiH.

Uni Credit Banka

3383002250449586

Devizni račun:

SWIFT: UNCRBA22

IBAN: BA39 3389104805723482

Svrha uplate: Kurban za 2023. godinu

Uplatu za kurban možete izvršiti i putem PayPal-a: doniraj@mfs-emmaus.ba

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona: 035 726 690.

Izvor: aa.com.tr