Biciklistička karavana prijateljstva Mostar – Vukovar uspješno stigla u Kiseljak

Bicikliste je na Trgu Branitelja u Kiseljaku dočekala predsjednica Federacija BiH Lidija Bradara zajedno s načelnikom općine Kiseljak Mladenom Mišurićem Ramljakom.

Dvanaesta po redu biciklistička karavana prijateljstva Mostar Vukovar u nedjelju je uspješno završila prvu etapu dugu 130 kilometara.

Bicikliste je na Trgu Branitelja u Kiseljaku dočekala predsjednica Federacija BiH Lidija Bradara zajedno s načelnikom općine Kiseljak Mladenom Mišurićem Ramljakom.

Put dug 400 kilometara

Tridesetak biciklista iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske u nedjelju ujutru je iz Mostara ispratio gradonačelnik Mario Kordić, zajedno s ministrom unutarnjih poslova HNŽ-a Mariom Marićem uputivši pozdrave prijateljstva Gradu Vukovaru, ali i svim gradovima i općinama koji su domaćini biciklističke karavane.

Pred bicikistima je put dug 400 kilometara do herojskog Grada Vukovara, a ovo biciklističko putovanje trajati će četiri dana.

Prva i najteža etapa od Mostara do Kiseljaka je uspješno završena, a po dolasku u Kiseljak pristupilo se ceremoniji paljenja svijeća na Trgu branitelja i odavanju počasti svim stradalim žrtvama.

“Iskrene čestitke ovim dečkima i curama koji dugi niz godina održavaju ovaj projekt i na jedan lijepi, sportski način odaju počast žrtvi Vukovara ali i svim drugim žrtvama rata. Njihova energija, volja, pozitivan duh su istinski zarazni i nešto što nam svima treba u svakondevnim izazovima. Udruga “Hercegovina Bicikl” ali i brojne druge s kojima rade i surađuju posebno u Hercegovini rade hvale vrijedne stvari na promociji sporta pa i turizma i zaslužuju svaku moguću podršku. Stoga mi je drago pozdraviti ih barem danas u Kiseljaku i poželjeti sreću!”, kazala je Bradara.

Poveznica prijateljstva 

“Ovo je dvanaesti put za redom kako općina Kiseljak ima čast da ugosti Biciklističku karavanu prijateljstva Mostar Vukovar. Iza njih je prva etapa koja je najzahtjevnija, a Kiseljak je pravo mjesto za predah i okrijepu za nastavak putovanja prema gradu Vukovaru. Raduje me što je ovo jedna tradicija u kojoj odajemo počast poginulim braniteljima na Trgu branitelja te što smo dio jedne lijepe priče u kojoj prenosimo pozdrave gradu Vukovaru i poveznica smo prijateljstva između svih gradova i općina na dionici od Mostara do Vukovara”, kazao je načelnik općine Kiseljak Mladen Mišurić Ramljak.

Nakon ceremonije paljenja svijeća i odavanja počasti uslijedilo je zajedničko fotografiranje, a nakon čega su organizatori uručili poklone svojim domaćinima.

“Danas smo imali jednu dugu i tešku etapu po nekim doista visokim temperaturama, ali smo je uspješno savladali i ovim putem bih želio čestitati svim sudionicima. Po dolasku u Kiseljak obradovalo nas je prisustvo predsjednice Federacije BiH Lidije Bradara, kao i našeg domaćina načelnika Mladena Mišurića Ramljaka. Ovo doista daje na značaju našoj karavani i bitno je kazati da je općina Kiseljak svih ovih dvanaest godina prijatelj karavane, a vjerujemo kako ćemo i u narednim godinama njegovati ovo prijateljstvo i suradnju na projektu karavane Mostar – Vukovar”, kazao je predsjednik udruge HerzegovinaBike Toni Zorić.

U ponedjeljak biciklisti kreću prema općini Žepče, gdje će ih dočekati načelnik Mato Zovko, a pred njima je nešto lakša i ravnija etapa u dužini od 80 km.

Organizatori se ovim putem zahvaljuju svim sponzorima i prijateljima Biciklističke karavane Mostar-Vukovar, na potpori i očuvanju prijateljstva između gradova i općina kroz koje karavana prolazi, i to: Sportski savez Grada Mostara, Continental Tires, Škoda Apolo Mostar, Euroherc osiguranje, Restoran konoba Goranci, Delta Security, Podrumi Andrija, Andritz Tep te naravno gradovi Mostar, Županja, Vukovar i općine Kiseljak i Žepče.

Izvor: bljesak.info