Besplatne certificirane obuke za razvoj digitalnih vještina

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) kojeg finansira Europska unija (EU), a sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini, poziva nezaposlene mlade osobe od 18 do 30 godina sa prebivalištem na području općine Centar Sarajevo, da se prijave za učešće u besplatnim certificiranim obukama za razvoj digitalnih vještina.

Sve zainteresirane mlade osobe do 21. marta 2023. godine mogu se prijaviti popunjavanjem obrasca koji se nalazi na linku https://bit.ly/3SzRFmL

Dinamika i realizacija certificirane obuke će biti definisana na osnovu broja prijava i preferencija načina za učešće u obukama.

Obuke će biti organizovane i sprovedene na osnovu programa ovlaštenih certificiranih kuća sa područja Bosne i Hercegovine.

Zainteresovane mlade osobe će moći odabrati učešće u sljedećim certificiranim obukama:

Razvoj digitalnih vještina (realizacija obuke je moguća online ili uživo)

1.1.    MS Excel – osnovno i napredno poznavanje; procijenjeno trajanje obuke je 24 časa

1.2.    Grafički dizajn (Adobe Photoshop, Adobe Illustrator); procijenjeno trajanje obuke je 48 časova

1.3.    Digitalni marketing – upravljanje društvenim mrežama; procijenjeno trajanje obuke je 22 časa

Prema planu realizacije obuke će biti organizovane u periodu maj – juli 2023. godine.

Odabrani kandidati će biti blagovremeno informisani o dinamici izvođenja obuke. Sva pitanja vezana za ovaj poziv mogu se poslati e-poštom na registry.ba@undp.org sa naznakom na „Besplatne certificirane obuke – ReLOaD2 BiH projekat“ u naslovu. Ohrabrujemo nezaposlene mlade osobe da se prijave čim prije i time osiguraju učešće u ovoj obuci.

Izvor: centar.ba