Besplatna zimska škola tenisa za osnovce

Pod pokroviteljstvom Općine Centar, a u realizaciji Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“, od 8 do 26. januara 2024. godine bit će organizirana besplatna zimska škola tenisa.

Zimska škola tenisa namijenjena je učenicima od prvog do devetog razreda sa područja općine Centar. Prijave se vrše putem e-mail adrese sport@csrsa.ba sa naznakom „Prijava za školu tenisa“, a broj mjesta je ograničen.

Cilj projekta je da mališani vrijeme raspusta provedu aktivno baveći se sportom, usvoje osnove tenisa i druže se sa svojim vršnjacima na teniskim terenima Koševo.

Projektom se želi animirati što veći broj djece te uticati na kontrolisan razvoj i poboljšanje antropomotoričkih i funkcionalnih sposobnosti. Djeci je potrebno obezbijediti uslove kako bi zimski raspust proveli na sadržajan način, a uključivanje u sport od najranijih dana utiče na pravilno razvijanje psihomotornih sposobnosti.

Prijavljeni polaznici škole tenisa će biti podijeljeni u grupe prema uzrastu i imat će  treninge u trajanju od jedan sat. Besplatna zimska škola tenisa će se održavati svaki radni dan u terminima od 11 do 16 sati.

Izvor: centar.ba