Amerikanci nisu uspjeli srušiti Ginisov rekord kojeg drži BiH

Višemjesečni pokušaj da se što više ljudi po imenu Kyle skupi u centralnom Teksasu nije uspio, te samim tim nije uspjelo ni rušenje rekorda iz Ginisove knjige rekorda kojeg drži Bosna i Hercegovina.

Mnoštvo osoba s imenom Kyle skupilo se ovog vikenda u gradu Kyle, na Kyle Fair A Tex-Travaganza, ali to nije bilo dovoljno za obaranje rekorda iz 2017., kada se u Kupresu skupilo 2,325 Ivana na manifestaciji Kupreški kosci, koji su postavili svjetski rekord.

Naime, na prvi Kyle Fair A Tex-Travaganza stiglo je ukupno 1,490 osoba s imenom Kyle, ali nisu uspjeli oboriti rekord iz Kupresa od 30. jula 2017.

“Zahvaljujemo mnogim Kyleovima koji su došli na ovaj događaj”, navodi se u objavi organizatora.

Učesnici događaja su se uputili u Teksas iz 49 od 50 saveznih američkih država, među kojima su Kyleovi s Aljaske i Havaja, ali prisustvovali su i oni iz Kanade, tačnije iz okruga Ontario, Alberta, Britanska Kolumbija i Saskatchewan,” navodi se u objavi.

Iako Kyle nije oborio rekord, “prijestolnica pite u Teksasu” već gleda naprijed, stoji u objavi.

“Nadamo se da će nam se sljedeće godine pridružiti još više Kyleova kada ćemo ponovno pokušati oboriti rekord za najveće okupljanje istog imena u 2024. na našem drugom Kyle Fairu A Tex-Travaganza”, dodaje se.

Izvor: akta.ba