Akcijom čišćenja na Trimuši obilježen Dan planeta Zemlje

Akcija se održava povodom obilježavanja Dana planeta zemlje.

Nakon uspješne akcije sadnje stabala na lokaciji Trimuše uz pomoć brojnih udruženja, građanska inicijativa “Zajedno za Trimušu” uz podršku udruge KINEZIS i kompanije Stihl, u sklopu projekta “Pokrenimo Trimušu”, danas je organizirana i  Ekološka akcija čišćenja Park šume.

Akcija se održava povodom obilježavanja Dana planeta zemlje.

Ideja je potaknuti sugrađane da se uključe u ovu akciju i budu dodatna snaga ljudima iz Inicijative “Zajedno za Trimušu” koji posljednjih godina neumorno rade za opće dobro Trimuše. Iz spomenute inicijative pohvalili su i gradske službe koje su se, kako kažu, također aktivnije uključile kako bi prostor Trimuše bilo ugodno mjesto za boravak sugrađana svih uzrasta.

“Nadamo se kako će i ova akcija skrenuti pažnju na odgovorno ponašanje prema prirodi i resursima koje nam Trimuša nudi”, istaknuli su ranije organizatori.

Projekt „PokreniMo Trimušu“ je nastavak prethodno realiziranog projekta „Sportom do inkluzije“ implementiranog uz pomoć grant šeme Grad za sve – građanske akcije. Glavni cilj projekta je promocija važnosti kretanja svih dobnih kategorija i promocija Park šume Trimuša kao najvažnije sportsko rekreacijske oaze u užem centru grada Mostara.

Park šuma Trimuša sa svojom trim stazom, košarkaškim igralištem, dječjim igralištem i šetnicom uz rijeku Radobolju je idealna sportsko rekreativna zona. Ipak je jako nizak postotak građana koji je koriste za navedenu namjenu i to je ono što žele promijeniti projektom “Pokrenimo Trimušu”.

Izvor: bljesak.info