Akcije čišćenja gradskih četvrti u Mostaru, sudjeluju i komunalci i građani

Grad Mostar, Odjel za komunalne i inspekcijske poslove u suradnji s javnim komunalnim poduzećem i vatrogasnom postrojbom, organizirao je u utorak čišćenje prostora oko “malih stepenica” koje vode pokraj stadiona prema naselju Bijeli brijeg.

Karlo Kačić kazao je ispred Udruge građana Bijeli brijeg, koja je i ponijela inicijativu za čišćenje i uljepšavanje naselja, da se svakodnevno raznim akcijama i aktivnostima trude pomoći cijelom naselju da se zelene površine i svoje ostalo što je potrebno za normalno funkcioniranje naselja, dovede u red.

Akcija čišćenja naselja se, kako kaže, nastavlja, a cilj je uklanjanje otpada, uljepšavanje zelenih površina, kao i razvijanje svijesti kod građana o pravilnom zbrinjavanju otpada.

“Uvijek tražimo načine da uljepšamo i očistimo naselje i ukažemo na važnost očuvanja prirode i pravilnog zbrinjavanja otpada”, istaknuo je Kačić te najavio čišćenje i ostalih dijelova naselja poput ‘velikih stepenica’ i područja oko stadiona.  

U akciji su, pored radnika gradskog komunalnog poduzeća, sudjelovali i stanari, građani i udruge.

Za sve koji su sudjelovali u spomenutoj akciji organizatori su osigurali alat, zaštitnu opremu, kao i osvježavajuće napitke i obroke.  

Izvor: akta.ba