9. NERETVA MEDIA REGATA Druženje i povezivanje uz uživanje u ljepotama Neretve

Konjic, 24. juna 2024. – Raftingom i druženjem na Neretvi obilježena je 9. Neretva Media regata, koja je okupila medijske radnike iz 23 bosanskohercegovačka medija. Održana je 22. i 23. juna 2024. godine u Konjicu.

Regata nije bila takmičarskog karaktera, već je fokus bio na opuštanju, druženju i stvaranju novih prijateljstava i saradnje među medijskim radnicima iz Bosne i Hercegovine.

Učesnici su imali priliku spustiti se niz Neretvu u raftovima, uživajući u adrenalinskom spustu i prekrasnom kanjonu. Osim toga, organizirani su i prvi noćni rafting nizvodno od Džajića koristeći dio dionice s nedavnog Europskog prvenstva u raftingu te druženja na kopnu.

Cilj regate je bio promocija ljepote Neretve, a organizatori su istaknuli da je regata i prilika da se javnosti skrene pažnja na probleme s kojima se Neretva suočava, poput izgradnje hidrocentrala.

Uz uzbudljiv spust i adrenalinske dojmove, sudionici su imali priliku zabilježiti svoje doživljaje kamerama, diktafonima, fotoaparatima i nalivperima. Bez sumnje, oni su u potpunosti uživali u ljepotama kanjona Neretve.

Mlada ekipa s nezavisnog portala novikonjic.ba Dino Muhibić, Ajla Kovačević i Azra Mezit izrazila je pohvale Samri Čomor Bekirović iz Udruženja „Zelena rijeka“ Konjic, koje je organizator medijskog okupljanja, kao i Kasimu Džajiću, domaćinu regate, na uspješno organiziranom događaju i ove godine, koji je – odličan team building i prilika za stvaranje novih prijateljstava i saradnje.

Izvor: novikonjic.ba