3 Minute Thesis 2023 takmičenje: Nagradni fond u iznosu od 20.000BAM

3MT takmičenje postoji već dugi niz godina i organizuje se u 80+ zemalja. Na ovaj način povezujemo mlade istraživače i edukujemo javnost! Predstavi svoje istraživanje u video formatu u 3 minute i pruži si šansu da osvojiš vrijedne novčane nagrade!

Ovogodišnje bosanskohercegovačko 3MT takmičenje poziva studente osnovnih, master i doktorskih studija (i one koji su diplomirali u zadnjih 12 mjeseci) iz BiH i dijaspore (sa porijeklom iz BiH) da u samo tri minuta prenesu značaj svojih istraživačkih projekata nespecijalističkoj publici.

U 2020., 2021. i 2022. godini uspješno smo organizovali takmičenja za studente u Bosni i Hercegovini i za one koji imaju porijeklo iz BiH. 

Takmičenja su bila veliki pogodak, dobivši pohvale mnogih. Preko 500.000 jedinstvenih prikaza 100+ takmičara na YouTube-u je zapaženo. Prezentacije su ocjenjivane od strane stručnog žirija sačinjenog od preko 100 sudija koji su eksperti u svojim oblastima širom svijeta. 

Primarni cilj 2023 3MT inicijative će biti dovođenje talentovanih mladih dodiplomskih, magistarskih i doktorskih studija. istraživači porijeklom iz Bosne i Hercegovine zajedno pod jednim kišobranom s bosanskohercegovačkim porijeklom i daju im platformu za:

  • Povezivanje jedni s drugima i sa većom istraživačkom zajednicom
  • Izgradnju zajednice mladih istraživača i postavite temelje za buduću saradnju
  • Širenje važnih istraživačkih informacija široj javnosti
  • Izgradnju partnerstva i prijateljstva između organizacija koje sarađuju
  • Predstavljanje globalne istraživačke izvrsnosti Bosne i Hercegovine
  • Za unapređenje lične karijere sticanjem vidljivosti i poboljšanjem komunikacijskih vještina
  • Povezivanje budućih studentata sa istraživačima svjetske klase porijeklom iz Bosne i Hercegovine

Zvuči interesantno? Pročitaj više na https://www.bhfuturesfoundation.org/3mt-2023 ili nas kontaktiraj na research@bhfuturesfoundation.org 

Izvor: lonac.pro