24. i 25. maja “Dani Kreativne Europe: Mogućnosti i potencijali”

Za sve kulturne organizacije, kreativce, javne institucije i poduzeća u Ljubuškom 24. i 25. svibnja bit će organizirani “Dani Kreativne Europe: Mogućnosti i potencijali”, koji će se održati u organizaciji bosanskohercegovačkog deska Kreativne Europe te u suradnji s Gradom Ljubuškim i Ljubuški Outdoor Festivalom.

Program događaja uključit će konferenciju koja će se održati u Kulturnom centru prvog dana kada će svi prisutni imati priliku kroz nekoliko panel diskusija čuti nešto više o prilikama koje su dostupne kulturnim organizacijama, uključivanju mladih u rad i razvoj kulturnog i kreativnog sektora te potrebnoj sinergiji turističkog i kulturnog sektora za razvoj cjelokupnog gospodarstva.

Drugi dio programa prvog dana bit će posvećen radionici o upravljanju projektima u kulturnom sektoru tijekom koje će se sudionici upoznati s osnovama pripreme i implementacije projekata, poglavito onih financiranih sredstvima Europske unije kroz program Kreativna Europa.

Drugi dan događaja bit će fokusiran na izravnu komunikaciju s potencijalnim aplikantima i svim zainteresiranima budući da će predstavnici deska Kreativne Europe biti prisutni na štandu u okviru Ljubuški Outdoor festivala koji će se u tom periodu održavati na parkingu vodopada Kravica.

Ovaj dvodnevni događaj neće biti prilika samo za učenje, nego i za razmjenu iskustava i umrežavanje s drugim kulturnim organizacijama, čak i onima iz regije budući da se na događaju očekuju i predstavnici deskova Kreativne Europe iz susjednih zemalja, navode organizatori.

Inače, kulturni i kreativni sektor posljednjih nekoliko godina doživljava snažan uzlet u cijeloj Europi, a razvoj ovih sektora već dugi niz godina podržava Europska unija kroz svoj program Kreativna Europa.

Bosanskohercegovački desk Kreativne Europe centralna je točka za sve organizacije i pojedince koji žele aplicirati na neki od otvorenih poziva u ovom programu, a podršku aplikantima pružaju kroz organizaciju info sesija, radionica i online konzultacija, stoji u priopćenju.

Izvor: federalna.ba