УДРУЖЕЊЕ „САВЈЕСТ“ УСПЈЕШНО ЗАВРШИЛО ПРОЈЕКАТ

У оквиру УСАИД-овог пројекта Снага локалног/Подршка локалним ресурсним организацијама (ЛРО/А), Удружење „Савјест“ Оштра Лука у партнерству са Мрежом за изградњу мира у оквиру имплементације пројекта „Заједно можемо више – Јачање капацитета рада невладиних организација у општини Оштра Лука“, успјешно је привело крају рализацију пројекта.

У току периода од нешто више од 6 мјесеци, захваљујући средствима донатора набављена је техничка и канцеларијска опрема које ће удружење користити у свом будућем раду, али такође и ставити на услугу и другим организацијама са подручја општине Оштра Лука, уколико се укаже потреба. Ради се о штампачу са скенером, пројектору, табли, звучнику са разгласом, металним полицама и банеру.

Поред набавке опреме извршена је основна обука за писање и имплементацију пројеката за 20 особа чланова различитих организација, којима су након тога додијељени сертификати. Као једна од пројектних активности, са представницима Општине Оштра Лука и удружења грађана организована је конференција „Изазови и перспективе финансирања и рада удружења грађана са подручја општине Оштра Лука“. На конференцији су презентовани проблеми са којима се организације сусрећу у свом раду. Такође, презентовани су и актуелни правилници и процедуре којима Општина Оштра Лука додијељује средства из буџета намијењене за ове намјене. У складу са закључцима састанка, Општини Оштра Лука су предане одређене препоруке, са циљем да се промијене одређене процедуре како би се рад организација подигао на квалитетнији ниво.

Izvor: facebook.com