Žepče podržava mlade preduzetnike sa 30.000 KM – Otvoren poziv za realizaciju startap ideja

Ilustracija (Foto: Mila Supinskaya Glashchenko/shutterstock.com)

Općina Žepče raspisala je javni poziv za dodjelu grantova za “Podršku realizaciji startap ideja mladih”, koja će se finansirati iz zajedničkih sredstava Fondacije Helvetas -Moja budućnost i Općine Žepče.

Realizacija programa treba doprinijeti povećanju broja novoosnovanih privrednih subjekata, kao i povećanju broja zaposlenih kroz samozapošljavanje.

Kako se navodi u pozivu prijave mogu podnijeti punoljetne osobe do 35 godina starosti, koje su nezaposlene (nalaze se na evidenciji nezaposlenih osoba Biroa rada Žepče), imaju prebivalište u općini Žepče i namjeravaju registrirati privrednu djelatnost na području Općine Žepče.

Poslovni subjekti kojima se dodijele novčana sredstva moraju nakon odobravanja grant sredstava poslovati najmanje 12 mjeseci.

Program “Podrška realizaciji startap ideja mladih u Općini Žepče” predviđa ukupna sredstva u ukupnom iznosu od 30.000 KM.

Najviši iznos pojedinačno dodijeljene potpore po korisniku iznosi 5.000 KM.

U slučaju da se ne utroše sva sredstva predviđena za ovu namjenu, Općina Žepče će raspisati novi javni poziv.

Rok za podnošenje prijava je do 12. aprila, a više o načinu prijavljivanja možete pogledati OVDJE.

ba.ekapija.com

Related Posts

TC Kakanj sufinansira opremanje multimedijalnog centra u JU KSC Kakanj

Članovi Uprave Tvornice cementa Kakanj (TCK), Zehra Obralija i Izudin Neimarlija, danas su zvanično uručili donaciju u iznosu od 8.000 KM Javnoj ustanovi Kulturno-sportski centar Kakanj (JU KSC Kakanj). Donacija je namijenjena za sufinasiranje opremanja multimedijalnog studija za proizvodnju video i audio materijala. Na ovaj način, TCK daje značajan doprinos digitalizaciji, unapređenju i modernizaciji uslova rada u ovom kakanjskom pogonu kulture. […]

Edukativne radionice za djecu u vrtiću Pinokio

U okviru projekta „Ranim odgojem i obrazovanjem prema održivom razvoju“, koji se realizira u okviru projekta NAGE – Networking and Advocacy for Green Economy (Umrežavanje i zagovaranje za zelenu ekonomiju) koji je finansiran sredstvima Evropske unije, koji provodi Mreža za ruralni razvoj u Bosni i Hercegovini u vrtiću Pinokio u Bihaću održana je edukativna radionica za djecu[…]