UNIBL: Počinje Pozorišni akademski festival u Banjaluci

Treći Pozorišni akademski festival u organizaciji Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci i Centra za vizuelnu umjetnost počinje 27.06.2024. godine u novootvorenom Studentskom kulturnom centru u Univerzitetskom gradu. Festival će trajati do nedjelje, 30. juna, piše RTRS.

Producent Festivala Sonja Đurić izjavila je da PAF već tri godine okuplja studente dramskih i srodnih umjetnosti akademija i fakulteta iz cijelog regiona, pružajući im priliku za razmijenu znanja, iskustava i vještina, kao i stvaranje novih umjetničkih vrijednosti.

– PAF promoviše mlade pozorišne umjetnike, uz podsticanje intenzivnije saradnje i jačanje veza između Akademije umjetnosti i sličnih obrazovnih institucija iz okruženja, istakla je Đurićeva.

Na adresu PAF-a pristigao je veliki broj prijava, kao i da će banjalučka publika u takmičarskom program Festivala imati priliku da pogleda sedam predstava.

Prema njenim riječima, na Festival će po prvi put doći i profesori poznatog Ruskog državnog instituta za pozorišnu umjetnost iz Moskve.

Izvor: studomat.ba