Treća edukacija Turističkog inkubatora: Canvas opisuje način kako organizacija stvara, isporučuje i zahvaća vrijednosti

Startup studio organizira segmentirane i tematske edukacije za svoje biznise i mikrobiznise.

Danas je u organizaciji Startup studija održana hibridna, treća edukacija Turističkog inkubatora na temu razvoja poslovnih planova za ulaganje. Prisutnima su se obratili Mirsad Beširević, menadžer za razvoj biznisa Fondacije Mozaik koji je predstavio prilike za preduzetnice i preduzetnike, i predavač prof.dr.sc. Dženan Kulović koji je govorio o praktičnoj primjeni Business Canvas modela. 

Startup studio želi da podrži sve mlade preduzetnike i preduzetnice koji razvijaju svoju ideju i prepoznao je Turistički inkubator kao jedan od načina na koji mogu pomoći mladima: 

Danas smo predstavili prilike koje Startup studio nudi polaznicima Turističkog inkubatora, gdje želimo da im prenesemo poruku da izvan onih sredstava koje mogu osvojiti za svoje ideje, imaju priliku da potraže i dodane izvore finansiranja za razvoj preduzetničke ideje po čemu je Startup studio prepoznat kao jedan od partnera, naglasio je Beširević. 

Profesor Kulović ima višegodišnju saradnju sa Startup studijem i naglasio je da Startup studio uspješno prati mlade preduzetnike i dijeli rizik sa njima, ali i da su svi oni koji razvijaju svoje ideje svjesni koliko je važna ta podrška koja postaje vjetar u leđa mladim preduzetnicima:

Kada potencijalni preduzetnici, ili već postojeći razvijaju svoju ideju, vrlo je važno da tu ideju stave u neku formu. Danas je popularno da ta forma treba biti što jednostavnija, odnosno u one-page prikazu gdje u principu ono što ste zamislili u kreativnoj strani mozga treba staviti na papir i staviti u neku formu. Canvas metodologija je jedna izvrsna metodologija koja omogućava da preduzetnik detaljnije razradi i pripremi je kako bi ona sutra izrasla u vrlo ozbiljan biznis, naglasio je Dženan Kulović profesor na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Zenici, angažiran i na Univerzitetu u Tuzli. 

Afan Abazović, planinarski i turistički vodič iz Zenice, po struci pravnik,  jedan je od učesnika edukacija i projekta Turistički inkubator. Afan je već godinama angažiran u nevladinom sektoru kroz rad Udruženja Azimuth 135, ali je odlučio i da pokrene dodatni posao. Za njega, edukacija koju daje Startup studio, nemjerljivo je korisna za funkcioniranje samog obrta i ekonomsku opravdanost: 

Ovo je jedna od najboljih prilika koju sam imao i nadam se da će biti od koristi. Do sada nisam imao priliku pronaći ovakav program koji spaja i teoriju i praksu, a sve to uz moguću finansijsku podršku za pokretanje i/ili za razvoj svog biznisa, naglasio je Afan Abazović i istaknuo kako ova prilika dobija na važnosti naročito sa modernim digitalnim alatima za poslovanje. Afan je govorio i o današnjem događaju i naglasio:

Ugodna atmosfera, veoma ljubazno osoblje i ekipa iz Fondacije Mozaik i izuzetno zanimljivo predavanje pokrenuli su mnoge procese u mojoj glavi. Zahvalan sam Startup studiju i Fondaciji Mozaik na ovoj neuobičajenoj kvalitetnoj i rijetkoj prilici, istaknuo je Abazović.

Petnaest učesnika sa zadovoljstvom je prisustvovalo današnjem događaju.

Startup studio će nastaviti organizirati segmentirane i tematske edukacije za svoje biznise i mikrobiznise, ali i pružati podršku mladim preduzetnicama i preduzetnicima, kako onu finansijsku kroz bespovratna sredstva za pokretanje biznisa ali i kroz model zajedničkog ulaganja i omogućavanje pristupa povoljnim kreditnim sredstvima, tako i onu mentorsku koja osigurava uspješnost biznis plana i biznis ideje. 

Ako si i ti budući preduzetnik ili preduzetnica, pogledaj otvorene prilike Startup studija. 

Naredni događaj koji organizira Startup studio je 10. juna i okupit će mlade na SIA Demo Day 1, a već 15. juna bit će održana i nova edukacija. 

Hibridni događaj realizira marketinška agencija Mašta.

Pogledajte galeriju sa današnjeg događaja:  

lonac
lonac
lonac
lonac
lonac
lonac
lonac
lonac
lonac
lonac

Izvor: lonac.pro

Related Posts

Javni poziv za raspodjelu sredstava Budžeta Grada Trebinja namijenjenih za finansiranje programa sportskih organizacija u 2023.

Javni poziv za raspodjelu sredstava Budžeta Grada Trebinja namijenjenih za finansiranje programa sportskih organizacija u 2023. (12.8.2022)  PDF dokument Javnog poziva  Obrazac za prijavu programa  Obrazac 1  Obrazac 2  Obrazac 3  Obrazac 4  Obrazac 5  Obrazac 5a  Obrazac 6  Obrazac 7  Obrazac 8  Obrazac 9 Izvor: trebinje.rs.ba

Omladinska banka Zavidovići – IV poziv za mlade 2022

Omladinska banka Zavidovići poziva mlade da pišu mikrobiznise od 05.08. do 05.09.2022. godine do 14 sati.  Za mlade poduzetnike i poduzetnice od 18 do 35 godina, Omladinska banka je obezbijedila i podršku za registraciju obrta ili komercijalnog poljoprivrednog gazdinstva u iznosu od 500 KM do 2.000 KM. Detaljni kriteriji za dodjelu i šta to Omladinska banka podržava pogledaj na Poziv za[…]