SNAGA LOKALNOG: Heroji lokalnih zajednica, male priče o velikim ljudima!

Nebrojene građanske inicijative i organizacije diljem zemlje rade sjajne stvari i zajednički čine inspirativan pokret iz kojeg se rasplamsava snaga lokalnog. Građani i građanke koji svojim djelovanjem grade mir i bolje uslove života za sve, daju nadu i pokreću bitne promjene u svojim zajednicama.

Njihovo djelovanje na mikronivou time je bitnije, jer vraćaju prave vrijednosti u svoje gradove, naselja i ulice. Nama je bila čast da u protekle dvije godine posjetimo nebrojene inspirativne pojedince, aktiviste_kinje, udruženja i organizacije, pa i lokalne samouprave koje uprkos nepovoljnom ambijentu, svojom dobrotom i požrtvovanim radom prkose vremenu.

Upravo na stranicama publikacije koju možete pročitati u dokumentu iz priloga predstavljamo samo neke od brojnih građana i građanki bez kojih su zajednice u kojima djeluju nezamislive. Oni kao naš najveći resurs pokreću, motivišu, ujedinjavaju i sanjaju bolje dane za našu zemlju.

Ko su oni_e, kako svoje društvo čine boljim i šta ih pokreće:

Kliknite ovdje da preuzmete dokument

Related Posts

Trening Finansijski menadžment

Program podrške zaštiti ljudskih prava USAID/INSPIRE provodi trening o temi finansijski menadžment koji je od velike važnosti za jačanje organizacijskih kapaciteta. Iako se djelovanje nevladinih organizacija zasniva na plemenitim i društveno korisnim idejama i ciljevima, njihov rad nije imun na probleme koji su svakodnevica savremenog života i poslovnih izazova u smislu izgradnje i provođenja adekvatnog sistema finansijskog upravljanja, putem kojeg se […]

Trening Upravljanje projektnim ciklusom 2022.

Upravljanje projektnim ciklusom nas uči kako da stvari povezujemo u jednu logičku cjelinu, da posložimo korake našeg rada na način da on zaista bude produktivan i smislen. Upravljanje projektnim ciklusom uglavnom vežemo za projekte, ali njegova funkcija je, zapravo, višedimenzionalna, te ga možemo primjenjivati prilikom kreiranja naših strateških planova, u upravljanju ljudskim resursima, ali i u svakodnevnom[…]