Projekt “100 najvećih u BiH i regionu – ESG Impuls 2024” u fokus vraća održivi razvoj, društvenu odgovornost i zadovoljstvo uposlenika

U fokusu ovogodišnjeg projekta „100 najvećih u BiH regionu“, koji već 37 godina realizuju Poslovne novine, je aktuelna tema o ESG standardima o kojoj će se govoriti na konferenciji u septembru koja tradicionalno okuplja najuspješnije privrednike.

Na konferenciji pod nazivom „ESG Impuls 2024“ očekuje se više od 400 domaćih i regionalnih biznis lidera koji će govoriti o politikama i standardima koje kompanije i investitori koriste kako bi bili u skladu sa konceptima održivog razvoja u oblastima životne sredine, društvene odgovornosti i korporativnog upravljanja.

Najveći stručnjaci iz respektivnih područja, vlasnici i direktori vodećih kompanija podijelit će i ovog septembra biznis ideje, mišljenja i uspostaviti nove poslovne saradnje. Nakon konferencije u večernjim satima prisustvovaće svečanosti dodjele priznanja za postignute poslovne rezultate.

ESG Impuls

Novi trend u poslovnom svijetu o kojem se neprestano priča – ESG je akronim od riječi „Environmental, Social and Governance“ označava okolišno, društveno i korporativno upravljanje.

Trka za profitom i ubrzana industrijalizacija dovela je do kompromisa i zanemarivanja odnosa prema životnoj sredini, zajednici ali i uposlenima. Vremenom je došlo do promjene svijesti kad je u pitanju poslovni uspjeh i razumijevanja da je neophodno jednaku pažnju pokloniti društvenim i ekološkim aspektima poslovanja.

Svoja iskustva i pozitivnu praksu predstavit će kompanije koje su usaglasile svoje poslovanje sa ESG normama i tako pružiti vitalne informacije učesnicima konferencije koji su u procesu kreiranja povoljnog ESG okruženja.

Garden City Business Run

ESG prakse donijele su brojne benefite za kompanije kako bi se osigurao kontinuiran razvoj, unaprijedili uslovi poslovanja ali i povećala privlačnost kompanije za sadašnje i buduće uposlenike.

Projekt „100 najvećih“ ove godine daje na važnosti povezivanju i izgradnji poslovnih i prijateljskih odnosa zaposlenika te se partnerski uključio u organizaciju poslovne utrke pod nazivom „Garden City Business Run“ koja će se održati u okviru međunarodnog festivala Konjic Summer Fest.

Time je doprinijeo da i partneri i sponzori projekta „100 najvećih“ mogu kandidovati određeni broj učesnika besplatno na utrku koja će se održati 05. jula 2024. godine.

Ova utrka, namijenjena isključivo poslovnim entuzijastima, potiče timski rad, zdravu konkurenciju i promoviše tjelesnu aktivnost kao i druženje prije a i nakon utrke.

Ovo će biti i prilika za poslovnu zajednicu iz BiH i regije za umrežavanje i druženje te uživanje u prirodnim ljepotama rijeke Neretve i Konjica.

Svaki trkač i navijač ispred kompanije će dobiti unikatni DRY-SKIN dres s logotipom i u bojama kompanije, čime će se dodatno istaknuti brend i timski duh.

Krajnji rok za prijavu je 15. juna 2024. godine, a kompanije mogu prijaviti neograničen broj učesnika.

Više informacija o kotizaciji i načinu prijave možete pronaći na web stranici ili na Instagram Facebook profilu Konjic Summer Festa.

Izvor: poslovnenovine.ba