Projekat TIKA-e u BiH: U Srednjoj stručnoj školi Bugojno otvoren kabinet za operatere na CNC mašinama

Cilj projekta je doprinos stručnog obrazovanja u školi koja ima mašinski, elektrotehnički, saobraćajni i trgovinski smjer i u kojoj se školuje više od 360 učenika

U Srednjoj stručnoj školi Bugojno u Bosni i Hercegovini svečano je otvoren kabinet za operatere na CNC mašinama zahvaljujući pomoći Turske agencije za saradnju i koordinaciju (TIKA), javlja Anadolu.

Riječ je o projektu koji je TIKA realizovala u saradnji sa Srednjom stručnom školom Bugojno.

Cilj projekta je doprinos stručnog obrazovanja u školi koja ima mašinski, elektrotehnički, saobraćajni i trgovinski smjer i u kojoj se školuje više od 360 učenika.

Svečanom otvaranju kabineta prisustvovali su ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Srednjobosanskog kantona Amir Šećibović, načelnik Općine Bugojno Hasan Ajkunić, koordinator TIKA-e za BiH Erdinc Isik, direktor Srednje stručne škole Bugojno Salih Gurbeta, profesori i učenici.

Ministar Šećibović je izjavio da će zahvaljujući ovom projektu studenti kao kvalifikovan kadar nakon završene srednje škole dati doprinos sektoru proizvodnje i ekonomiji u Bosni i Hercegovini.

Izrazio je zahvalnost TIKA-i, napominjući da će ovim projektom doprinijeti zapošljavanju u Bosni i Hercegovini te da ovo svakako predstavlja značajnu investiciju u budućnost mladih.

Načelnik Ajkunić izjavio je da je veoma zadovoljan saradnjom sa TIKA-om, dodajući da Srednja stručna škola Bugojno sada ima najmoderniji kabinet za operatere na CNC mašinama u regiji, što će omogućiti mladima da se usavršavaju i sebi osiguraju svjetliju budućnost.

Izvor: aa.com.tr