Poziv organizacijama civilnog društva za učešće u treningu javno zagovaranje u svrhu društvenih promjena

Institut za razvoj mladih KULT, kroz aktivnost Snaga lokalnog, uz podršku USAID u Bosni i Hercegovini provodi poseban program podrške jačanja organizacijskih kapaciteta nevladinih organizacija u BiH.

Ovom prilikom, zadovoljstvo nam je pozvati vas na trening Javno zagovaranje u svrhu društvenih promjena. Zbog trenutne epidemiološke situacije, trening će se provesti u online formatu putem ZOOM platforme u periodu 19-20. aprila 2021. godine, sa početkom u 10.00 sati.

U okviru dvodnevnog treninga, učesnici će imati priliku unaprijediti svoja znanja i ovladati metodologijom javnog zagovaranja.

Ovaj trening je kvalitetna prilika za učenje, usvajanje teorijskih koncepata, te praktičnih vještina i specifičnih metoda koje se primjenjuju prilikom provođenja zagovaračkih kampanja. Ključne teme koje će se obraditi tokom treninga su:

  • kreiranje i provođenje zagovaračke kampanje,
  • analiza problema metodologijom teorije promjene,
  • analiza aktera javnih politika,
  • vještine podrške zagovaranju i
  • mjerenje promjena postignutih zagovaračkom kampanjom.

TEHNIČKE INFORMACIJE:

Broj učesnika ograničen je na 30 osoba, a link za prijavu možete pronaći OVDJE. Za potrebe treninga bitno je da svi prijavljeni učesnici imaju stabilnu internet konekciju kako bi mogli neometano pratiti cijeli trening.

Napominjemo da je riječ o pojedinačnim prijavama.  Ukoliko se iz neke organizacije prijavi više osoba, u razmatranje će se uzeti prijava koja je prva pristigla, a ukoliko bude raspoloživih mjesta na trening će biti pozvane i ostale osobe.

DODATNE INFORMACIJE

Za sva dodatna pitanja u vezi treninga možete se javiti putem mail adrese samir.mahmic@kultbih.org ili putem telefona 033 778 772.

Related Posts

Pomozi.ba i „Gospodin“ u humanoj misiji

(Sarajevo, 21. septembar 2021.) Udruženje Pomozi.ba i FK Željezničar povodom 100 godina „Gospodina“ 10. oktobra zajednički organizuju fundraising događaj na stadionu Grbavica. Ovo je ujedno i prvi humanitarno-sportski događaj ove vrste koji organizuje Udruženje Pomozi.ba, a ideja je da stotinu dječaka, za stotinu godina, rođenih 2010. godine iz sarajevskih Škola fudbala, igraju revijalnu utakmicu protiv prvotimaca Željezničara. […]

USAID Turizam – Javni pozivi za dodjelu grantova

Imate registrovanu kompaniju ili djelatnost u sektoru turizma? Imate ideju za proširenje svoje poslovne ponude i asortimana ili novi poslovni poduhvat? ⠀⠀USAID Turizam je objavio javni poziv (APS) za dodjelu grantova. Grantovi će biti dodijeljivani za aktivnosti u sektoru turizma lokalnim neprofitnim i profitnim nevladinim organizacijama, udruženjima i kompanijama registrovanim u BiH. Cilj grantova je podrška aktivnostima[…]