Pomozi.ba i „Gospodin“ u humanoj misiji

(Sarajevo, 21. septembar 2021.) Udruženje Pomozi.ba i FK Željezničar povodom 100 godina „Gospodina“ 10. oktobra zajednički organizuju fundraising događaj na stadionu Grbavica.

Ovo je ujedno i prvi humanitarno-sportski događaj ove vrste koji organizuje Udruženje Pomozi.ba, a ideja je da stotinu dječaka, za stotinu godina, rođenih 2010. godine iz sarajevskih Škola fudbala, igraju revijalnu utakmicu protiv prvotimaca Željezničara.

Stotinu dječaka protiv jedanaest Željinih, za 100 godina plavog tima, a sav prihod od ulaznica koje će biti puštene u prodaju po cijeni od 5 KM, ići će u Pomozi.ba fond za liječenje oboljelih bh. građana.

Generalni sponzor ovog događaja će svaki gol prvotimaca plaćati duplo više nego gol dječaka, a na Grbavici će biti promovisan i humanitarni broj za liječenja Udruženja Pomozi.ba.

Na ovaj način Pomozi.ba i FK Željezničar žele prirediti istinski spektakl u kome će uživati svi građani tako što će gledati utakmicu sa stotinu dječaka na fudbalskom terenu, sa istinskom željom da daju gol Željezničaru.

Jer, Udruženje Pomozi.ba u sklopu svojih redovnih aktivnosti, od početka godine je prikupilo i uplatilo više od dva miliona KM za liječenje oboljelih bh. građana.

U to ime, iz Pomozi.ba i FK Željezničar pozivaju sve građane i društveno odgovorne kompanije da budu dio ovog događaja kako bi zajednički pomogli onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Related Posts

Institut za razvoj mladih KULT zapošljava

 Rok prijave 31.10.2021 #InstitutKULT, na osnovi ukazane potrebe, raspisuje konkurs za sljedeća radna mjesta:  Asistent/ica u Odjelu za finansije,  Asistent/ica u Odjelu za istraživanje, monitoring i evaluaciju,  Stručni saradnik/ca za rad s mladima,  Asistent/ica za razvoj politika prema mladima,  Stručni saradnik/ca za upravljanje grantovima, jedna pozicija,  Voditelj/ica prodaje, jedna pozicija. Više informacija o otvorenim pozicijama: https://s.mladi.org/cL6sBH Prijave se […]

TRIBUTE 3d press release

Konzorcij projekta TRIBUTE održao je 22. jula drugi sastanak Upravnog odbora, koji je ponovo održan u online formatu zbog nepredvidive epidemiološke situacije. Ipak, projektni partneri imali su priliku razgovarati o nekoliko tehničkih koraka projekta s naglaskom na dva radna paketa koji su od izuzetne važnosti za TRIBUTE projekat: “Metodološki okvir i procjena” i “Identifikacija akcionih planova koji[…]