[Plus Ultra] Intervju sa Dalilom

 O samom takmičenju Dalila je istakla:

– Takmičenje je trajalo 12 sedmica, tokom kojih smo prolazili kroz predavanja stručnjaka, radionice i mentorstva kako bismo se obučili za početak našeg poduzetničkog puta. Cilj programa bio je da se pripremimo za finalni pitch, koji se završio svečanom ceremonijom pred investitorima i žirijem sastavljenim od stručnjaka i stručnjakinja iz Bosne i Hercegovine, kao i iz inostranstva. Na finalnom pitchu smo predstavili ideju i startup na kojem smo radili tokom proteklih sedmica. Takmičenje je osmišljeno tako da se možeš prijaviti kao individua ili s vlastitim timom.

-Ispričala nam je da joj je ideja za prijavu na takmičenje došla vrlo lako, imajući na umu da je ona neko ko koristi svaku priliku koja se pruži mladima u Bosni i Hercegovini.

 Draga Dalila je sa nama podijelila i svoje emocije kada je riječ o takmičenju, ali i pripremama za isto:

– Najbitnije je biti siguran u sebe od samog početka. Sve sam gledala kao priliku za izvlačenje važnih životnih lekcija, stjecanje novih poznanstava i iskustava. Fokus mi je prvenstveno bio na razvijanju ideje i davanju svog maksimuma. Pobjeda je svakako bitna, ali pravi izazovi dolaze tek nakon nje.

 Dodala je da je njena najveća podrška bila porodica, ali i da je inspiraciju pronalazila u samoj sebi, te da se vodila izrekom:

“Budi promjena koju želiš vidjeti.“.

 Zanimalo nas je ko se sve može prijaviti na ovom takmičenje, te nam je Dalila rekla da to mogu učiniti mladi u dobi od 18 do 30 godina, koji su stalni stanovnici Bosne i Hercegovine. Potrebno je znanje iz engeskog jezika, jer je takmičenje, upravo na tom jeziku. Dodala je da se dodatne informacije mogu pronaći na stranici BHFuturesFoundation, te da se otvaranje prijava za sljedeće takmičenje očekuje početkom iduće godine.

Za kraj našeg druženja Dalila je poručila mladima sljedeće:

– Najbolji savjet koji mogu dati jeste da istražuješ i eksperimentišeš s različitim oblastima IT-a i na taj način se opredijelite za ono u čemu se najviše pronalazite. IT sektor je vrlo širok i ima prostora za svakoga da pronađe ono što voli. Što se tiče samog takmičenja, preporučujem da se ne bojiš novih izazova i ne strahujete od neuspjeha. Pozitivan pristup, ljudi koje ćeš upoznati i znanja koja ćete steći dodatno će te izgraditi kao osobu. Možda ćeš jednog dana biti novi Steve Jobs svoje generacije.

Sve blogove objavimo na portal Rolify, a linkove možeš pronaći i na našim Instagram storijima na @plusultrayouth
Ako si ti dio nekog udruženja i želiš da naredni blog posvetimo tebi piši nam na instagram ili na info@plusultra.ba da se dogovorimo za detalje.

Izvor: rolify.com