Park prirode Vrtaljica u Konjicu dobio ploču s potpisima veleposlanika zemalja EU u BiH

Šef Delegacije Europske unije u BiH, veleposlanik Johann Sattler, te gradonačelnik Konjica Osman Ćatić u petak su u Parku prirode Vrtaljica otkrili ploču s potpisima svih veleposlanika koji su u čast Dana Europe 7. svibnja prisustvovali svečanom podizanju zastave EU-a i otvaranju vidikovca Vrtaljica.

Na ovaj će način na lokalitetu vidikovca ostati trajna uspomena građanima Konjica i svima koji otvorenog srca dolaze u grad posvećen očuvanju bogate kulturne i prirodne baštine, na obilježavanje Dana Europe u Konjicu, priopćeno je iz Grada Konjica.

Veleposlanik Sattler rekao je da Konjic zauzima posebno mjesto u njegovom srcu. Pored brojnih projekata koje je EU financirala u Konjicu, Sattler je dodao kako je otkrivanje ploče na prelijepom vidikovcu s potpisima svih veleposlanika zemalja članica EU-a još jedna potvrda odlične suradnje s Gradom.

Gradonačelnik Ćatić izrazio je zadovoljstvo zbog niza zajedničkih aktivnosti kojima su Europska unija u Bosni i Hercegovini i Grad Konjic obilježili Dan Europe uz učešće mladih Konjičana.

“Hvala veleposlaniku Sattleru za pruženu ruku prijateljstva, povjerenje i suradnju koju smo ostvarili. Izuzetna nam je čast bila ugostiti veleposlanike zemalja Europske unije u Bosni i Hercegovini, koje je predvodio gospodin Sattler, kako bismo predstavljajući prirodne i kulturne vrijednosti Konjica i naše domovine Bosne i Hercegovine zajedno obilježili Dane Europe uz slogan ‘Konjic u srcu Europe'”, rekao je Ćatić.

Veleposlaniku Sattleru je poželio mnogo sreće u budućnosti, uz želju da nastave graditi mostove prijateljstva te da svojim aktivnim djelovanjem čine da život građana Bosne i Hercegovine, Europe i svijeta bude ugodniji, sadržajniji i bolji.

Nakon svečanog čina otkrivanja ploče, Ćatić je Sattleru uručio zahvalnicu za pruženu podršku u ostvarenju težnji bh. građana da se pridruže Europskoj uniji, kao i za angažman u procesima otvaranja pregovora kako bi mladi ljudi živjeli u europskoj Bosni i Hercegovini i imali prosperitetniju i sigurniju budućnost.

Izvor: akta.ba