Održana konferencija „Obrazovanje u društvenom fokusu“

Mreža za izgradnju mira, u okviru projekta Snaga lokalnog, koji je finansiran sredstvima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), organizirala je 21. aprila 2021. godine Networking konferenciju „Obrazovanje u društvenom fokusu“.

Konferencija je održana online, te je pored 16 izlagačica_ča, okupila i preko 100 učesnica_ka, predstavnica_ka obrazovnih institucija, predstavnica_ka civilnog sektora, predstavnica_ka biznis sektora, i akademske zajednice.

Cilj konferencije je bio da omogući diskusiju i razmjenu mišljenja i informacija na temu (stanja) obrazovanja u Bosni i Hercegovini te povezivanje raznih akterki i aktera za ostvarivanje budućih partnerstava i zajedničkom radu na projektima, akcijama i inicijativama koje se bave reformom i poboljšanjem obrazovnog sistema u Bosni i Hercegovini.

Na održanoj konferenciji, učesnici su imali priliku da razgovaraju o ulozi i koje su trenutne aktivnosti u oblasti obrazovanja te kakvi su budući planovi i aktivnosti planirane u toj oblasti. Posebna pažnja u razgovorima je skrenuta na važnost podizanja procenta visoko obrazovnih te harmonizacije i usklađivanja obrazovanja sa tržištem rada.

mreza-mira.net

Related Posts

Pravovremena adaptacija, ulaganje u ljudstvo i interne procese vodilja napretka Agora centra

U ulici Maršala Tita na broju 109 u Tuzli nalazi se Društveno edukativni centar Agora – nezaobilazna destinacija namijenjena druženju, edukaciji i profesionalnom usavršavanju iz oblasti stranih jezika, informatike, programiranja i drugih specifičnih programa koje mogu pohađati svi zainteresovani bez obzira na godine i prethodno obrazovanje. Ističući važnost neformalne edukacije i neprestanog učenja tokom života, edukativne programe Agora centra […]

Konferencijom „Youth Inspiration Academy“ obilježen Međunarodni dan volontera

Simbolično na Međunarodni dan volontera, svečanom dodjelom priznanja ˝Junak/junakinja svoje zajednice 2021˝ zatvorena je ovogodišnja ˝Youth Inspiration Academy“, koju je za mlade sa područja Tuzlanskog kantona organizovala Fondacija tuzlanske zajednice. I ove godine, u periodu od 01. do 05. decembra u prostorijama Centra za Kulturu Tuzla, mladi su imali priliku učestvovati u edukativnim radionicama usmjerenim na njihov[…]