Održana konferencija „Obrazovanje u društvenom fokusu“

Mreža za izgradnju mira, u okviru projekta Snaga lokalnog, koji je finansiran sredstvima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), organizirala je 21. aprila 2021. godine Networking konferenciju „Obrazovanje u društvenom fokusu“.

Konferencija je održana online, te je pored 16 izlagačica_ča, okupila i preko 100 učesnica_ka, predstavnica_ka obrazovnih institucija, predstavnica_ka civilnog sektora, predstavnica_ka biznis sektora, i akademske zajednice.

Cilj konferencije je bio da omogući diskusiju i razmjenu mišljenja i informacija na temu (stanja) obrazovanja u Bosni i Hercegovini te povezivanje raznih akterki i aktera za ostvarivanje budućih partnerstava i zajedničkom radu na projektima, akcijama i inicijativama koje se bave reformom i poboljšanjem obrazovnog sistema u Bosni i Hercegovini.

Na održanoj konferenciji, učesnici su imali priliku da razgovaraju o ulozi i koje su trenutne aktivnosti u oblasti obrazovanja te kakvi su budući planovi i aktivnosti planirane u toj oblasti. Posebna pažnja u razgovorima je skrenuta na važnost podizanja procenta visoko obrazovnih te harmonizacije i usklađivanja obrazovanja sa tržištem rada.

mreza-mira.net

Related Posts

Pomozi.ba i „Gospodin“ u humanoj misiji

(Sarajevo, 21. septembar 2021.) Udruženje Pomozi.ba i FK Željezničar povodom 100 godina „Gospodina“ 10. oktobra zajednički organizuju fundraising događaj na stadionu Grbavica. Ovo je ujedno i prvi humanitarno-sportski događaj ove vrste koji organizuje Udruženje Pomozi.ba, a ideja je da stotinu dječaka, za stotinu godina, rođenih 2010. godine iz sarajevskih Škola fudbala, igraju revijalnu utakmicu protiv prvotimaca Željezničara. […]

USAID Turizam – Javni pozivi za dodjelu grantova

Imate registrovanu kompaniju ili djelatnost u sektoru turizma? Imate ideju za proširenje svoje poslovne ponude i asortimana ili novi poslovni poduhvat? ⠀⠀USAID Turizam je objavio javni poziv (APS) za dodjelu grantova. Grantovi će biti dodijeljivani za aktivnosti u sektoru turizma lokalnim neprofitnim i profitnim nevladinim organizacijama, udruženjima i kompanijama registrovanim u BiH. Cilj grantova je podrška aktivnostima[…]