Održan trening strateškog komuniciranja za članice Mreže za izgradnju mira

Predstavnici jedanaest organizacija iz cijele BiH učestvovali su u četvrtak i petak u Sarajevu na dvodnevnom treningu iz strateškog komuniciranja u neprofitnom sektoru. Trening je uvod u šestomjesečni program mentorstva i konsultacija u oblasti strateškog planiranja, saradnje s medijima i kvalitetnog pisanja.

Na treningu su, pored prezentacija i predavanja trenera, učesnice i učesnici kroz praktičan rad i vježbe radile_i na osnovama strateškog komuniciranja, pripremi komunikacijskog miksa i plana te kvalitetnog pisanja sadržaja za saopštenja, vijesti i društvene mreže.

Trening je vodio Kenan Efendić, konsultant za strateško komuniciranje, koji je tokom protekle godine uspješno s Mrežom radio na izradi Strategije za komuniciranje i Akcionog komunikacijskog plana te proveo treninge u pisanju sadržaja, komunikaciji s medijima i vođenju društvenih mreža.

Snaga Lokalnog je petogodišnji projekat Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji radi na osnaživanju lokalnih zajednica. Kroz pomoć i podršku zajednicama u BiH želimo razviti kapacitete koji će omogućiti održivi rast, povećanje građanskog angažmana i mobilizaciju raspoloživih lokalnih resursa. Partnerske organizacije na programu su Centar za građansku suradnju Livno (CGS Livno), Mreža za izgradnju mira, Institut za razvoj mladih KULTFondacija tuzlanske zajednice Fondacija Mozaik.

Mreža za izgradnju mira je koalicija koja okuplja 220 članica, organizacija i škola iz cijele BiH, a koja djeluje sa ciljem da gradi održivi mir. 

Related Posts

Filantropsko veče sa Mayom Sar & Nerminom Puškarom

Još uvijek možete osigurati svoje ulaznice na Filantropsko veče sa Mayom Sar & Nerminom Puškarom. Ovaj kulturni događaj pod nazivom “Darujem zajednici koju volim” organizujemo 27.5. u Hotelu Garden u Tuzli, kako bismo se povezali s vama u trajno partnerstvo za budućnost. Pridružite nam se i rezervirajte svoje ulaznice do 16.5. https://www.fondacijatz.org/page/41/22896 Slavimo prošlost Oblikujmo budućnost zajedno https://www.facebook.com/watch/?v=5420627894616300 […]

FOND VOLIM SVOJ GRAD

 Komisija za dodjelu grantova pri Fondu Volim svoj grad donijela je Odluku o podršci za 14 projekata. Aplikantima sa najinovativnijim idejama biće dodijeljena podrška u iznosu od preko 44 000 KM. Potpisivanje ugovora održaće se 18.5.2022. godine u Međunarodnoj galeriji portreta u 13:00 sati. Podrška se realizuje u okviru projekta “Naša zajednica je naša odgovornost” kojeg provodimo[…]