Održan trening strateškog komuniciranja za članice Mreže za izgradnju mira

Predstavnici jedanaest organizacija iz cijele BiH učestvovali su u četvrtak i petak u Sarajevu na dvodnevnom treningu iz strateškog komuniciranja u neprofitnom sektoru. Trening je uvod u šestomjesečni program mentorstva i konsultacija u oblasti strateškog planiranja, saradnje s medijima i kvalitetnog pisanja.

Na treningu su, pored prezentacija i predavanja trenera, učesnice i učesnici kroz praktičan rad i vježbe radile_i na osnovama strateškog komuniciranja, pripremi komunikacijskog miksa i plana te kvalitetnog pisanja sadržaja za saopštenja, vijesti i društvene mreže.

Trening je vodio Kenan Efendić, konsultant za strateško komuniciranje, koji je tokom protekle godine uspješno s Mrežom radio na izradi Strategije za komuniciranje i Akcionog komunikacijskog plana te proveo treninge u pisanju sadržaja, komunikaciji s medijima i vođenju društvenih mreža.

Snaga Lokalnog je petogodišnji projekat Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji radi na osnaživanju lokalnih zajednica. Kroz pomoć i podršku zajednicama u BiH želimo razviti kapacitete koji će omogućiti održivi rast, povećanje građanskog angažmana i mobilizaciju raspoloživih lokalnih resursa. Partnerske organizacije na programu su Centar za građansku suradnju Livno (CGS Livno), Mreža za izgradnju mira, Institut za razvoj mladih KULTFondacija tuzlanske zajednice Fondacija Mozaik.

Mreža za izgradnju mira je koalicija koja okuplja 220 članica, organizacija i škola iz cijele BiH, a koja djeluje sa ciljem da gradi održivi mir. 

Related Posts

Trening Finansijski menadžment

Program podrške zaštiti ljudskih prava USAID/INSPIRE provodi trening o temi finansijski menadžment koji je od velike važnosti za jačanje organizacijskih kapaciteta. Iako se djelovanje nevladinih organizacija zasniva na plemenitim i društveno korisnim idejama i ciljevima, njihov rad nije imun na probleme koji su svakodnevica savremenog života i poslovnih izazova u smislu izgradnje i provođenja adekvatnog sistema finansijskog upravljanja, putem kojeg se […]

Trening Upravljanje projektnim ciklusom 2022.

Upravljanje projektnim ciklusom nas uči kako da stvari povezujemo u jednu logičku cjelinu, da posložimo korake našeg rada na način da on zaista bude produktivan i smislen. Upravljanje projektnim ciklusom uglavnom vežemo za projekte, ali njegova funkcija je, zapravo, višedimenzionalna, te ga možemo primjenjivati prilikom kreiranja naših strateških planova, u upravljanju ljudskim resursima, ali i u svakodnevnom[…]