Najava događaja: Konferencija Snaga lokalnog kao faktor razvoja lokalne zajednice

U okviru implementacije petogodišnjeg programa Snaga lokalnog koji podržava Američka agencija za međunarodni razvoj USAID u periodu od 21-23. juna će biti održana godišnja konferencija Snaga lokalnog kao faktor razvoja lokalne zajednice.

Konferencija Snaga lokalnog kao faktor razvoja lokalne zajednice ima za cilj dodatno umrežavanje svih partnera_ica koji_e implementiraju program Snaga lokalnog: Fondacije Mozaik, Instituta za razvoj mladih KULT, Fondacije tuzlanske zajednice, Centra za građansku suradnju Livno i Mreže za izgradnju mira, sa relevantnim akterima koji rade u lokalnim zajednicama: predstavnicima_ama nevladinih organizacija aktivnih na lokalnom nivou, predstavnicima_ama razvojnih agencija, lokalnih medija i lokalnih vlasti.

Konferenciju će pozdravnim govorom otvoriti Nancy J. Eslick, Direktorica Misije USAID-a u BiH i Nataša Maksimović, Predsjednica Udruženja Mreža za izgradnju mira. Tokom prvog dana konferencije učesnici_e će imati priliku slušati i diskutovati o radu USAID-a u BiH, programu Snaga lokalnog, komponentama Snage lokalnog predstavljenih kroz rad partnerskih organizacija, te izazovima u radu na poboljšanju lokalne zajednice u svjetlu prilagođavanja ograničenjima tokom pandemije COVID – 19.

Nakon prvog dijela konferencije planiran je rad u grupama sa ciljem davanja odgovora na dodatne upite prisutnih povodom programa Snaga lokalnog, dodatnog povezivanja prisutnih na konferenciji, ali i osmišljavanja konkretnih ideja i inicijativa za partnerstva između partnera_ica Snage lokalnog i ključnih lokalnih aktera_ki. Svaka radna grupa će biti mix predstavnika_ca partnerskih organizacija i lokalnih aktera_ki. Prije rada u radnim grupama učesnici_e će prvog dana konferencije imati priliku saznati više o fokusu rada svake od partnerskih organizacija, postignućima tokom njihove dosadašnje implementacije u okviru programa Snaga lokalnog, kao i izazovima, što će dati osnovu za buđenje interesovanja i motivacije učesnika_ca, refleksiju, potencijalne sugestije za poboljšanje, ali i razvijanje ideja za umrežavanje i zajednički rad sa partnerskim organizacijama.

Otvaranje konferencije je planirano u 10:30 sati u utorak 22. juna, pratite Facebook stranicu Mreže za izgradnju mira gdje ćete imati priliku pratiti uživo prenos otvaranja konferencije.

#Snagalokalnog #USAinBiH #usaidbih #USAID #FondacijaMozaik #FondacijaTuzlanske Zajednice #CentarZaGrađanskuSuradnjuLivno #InstitutKULT #MrežaZaIzgradnjuMira

Related Posts

Pomozi.ba i „Gospodin“ u humanoj misiji

(Sarajevo, 21. septembar 2021.) Udruženje Pomozi.ba i FK Željezničar povodom 100 godina „Gospodina“ 10. oktobra zajednički organizuju fundraising događaj na stadionu Grbavica. Ovo je ujedno i prvi humanitarno-sportski događaj ove vrste koji organizuje Udruženje Pomozi.ba, a ideja je da stotinu dječaka, za stotinu godina, rođenih 2010. godine iz sarajevskih Škola fudbala, igraju revijalnu utakmicu protiv prvotimaca Željezničara. […]

USAID Turizam – Javni pozivi za dodjelu grantova

Imate registrovanu kompaniju ili djelatnost u sektoru turizma? Imate ideju za proširenje svoje poslovne ponude i asortimana ili novi poslovni poduhvat? ⠀⠀USAID Turizam je objavio javni poziv (APS) za dodjelu grantova. Grantovi će biti dodijeljivani za aktivnosti u sektoru turizma lokalnim neprofitnim i profitnim nevladinim organizacijama, udruženjima i kompanijama registrovanim u BiH. Cilj grantova je podrška aktivnostima[…]