Međunarodni sajam turizma u Sarajevu od 25. do 27. aprila

Međunarodni sajam turizma “Sarajevo Destination Festival” biće održan od 25. do 27. aprila u organizaciji Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

Sarajevo će tokom trajanja festivala turizma biti mjesto povezivanja regionalnih turističkih partnera, organizacija i platformi za neposredno povezivanje turističkih agencija, kompanija i krajnjih korisnika, putnika.

Predsjednik TZKS Haris Fazlagić kazao je da i ove godine aktivno učestvuju u sajamskoj promociji u BiH, Evrope i svijeta te da je u planu predstavljanje na oko 25 sajamskih prezentacija turizma.

– Početkom godine radili smo promociju turističkih potencijala na sajmovima turizma u više od deset regionalnih i svjetskih metropola. Pored povećanog broja sajamskih prezentacija, radimo i na unapređenju sajamske promocije, pa ćemo tako ove godine imati najveći štand, od 145 m2, sa čak 23 suizlagača u Dubaiju – kazao je.

Fazlagić je dodao da u cilju što bolje promocije i kreiranjem primamljivije turističke destinacije za predstojeću ljetnu turističku sezonu planira veća ulaganja te da očekuje bolje rezultate u odnosu na sve prethodne godine.

Izvor: ba.ekapija.com