Lakše kretanje po Mostaru: Postavlja se 30 rampi

Javno poduzeće Komunalno doo Mostar intenzivno radi na uređenju prilaza za pješake, osobe s invaliditetom, majke s djecom u kolicima i sve ostale.

Javno poduzeće Komunalno doo Mostar intenzivno radi na uređenju prilaza za pješake, osobe s invaliditetom, majke s djecom u kolicima i sve ostale u zoni oko Mepasa, kod Zavoda za zapošljavanje i u Splitskoj ulici.

”Cilj nam je poboljšati gradsku prometnu infrastrukturu kako bismo osigurali sigurniji i pristupačniji Mostar za sve nas. Ponosni smo što možemo reći da trenutno radimo na postavljanju 30 takvih rampi diljem našeg grada”, naveli su u svojoj objavi.

Često su se vodile rasprave i u javnosti isticalo kako ulice Mostara i njegove javne institucije nisu prilagođene osobama koje imaju teškoće u kretanju.

”Prepreke su velike, krenuvši od same šetnje gradom, pločnici su grozni, nešto je urađeno nešto ne. Opet ostane nekih par centimetara i ljudi u kolicima se mogu zabiti, ja ih možda mogu prijeći, ali mi treba više snage, ja isto koristim električna kolica i s njima je tu prepreku nemoguće prijeći moram imati na umu koordinate gdje se nalazim i zaobići ondje gdje se može”, rekao je ranije Ivica Pavlović predsjednik udruge paraplegičara i oboljelih od dječje paralize Marko Ravlić .

Tijekom jedne od rasprava na kojima se govorilo o arhitektonskim barijerama Pavlović je istaknuo kako ga najviše ljuti o što kada se ceste nanovo prave, ne urade se dobro. Zato se nadamo da će se ovaj put prijelaz napraviti s pravim nagibom i bez dodatnih centimetara koji otežavaju kretanje osobama u invalidskim kolicima.

Izvor: bljesak.info