“Kreševski građanski pokret”: Protest protiv nelegalnog rada Tvornice vapna

Predstavnici “Kreševskog građanskog pokreta” pozivaju građane/ke BiH da im se pridruže na protestu protiv nelegalnog rada Tvornice vapna u Kreševu.

Protest pod sloganom “Dosta je bilo!” održati će se u ponedjeljak, 18. 4. (u 12:05 sati).

“Pozivamo sve građane Bosne i Hercegovine da nam se pridruže u zaštiti zdravlja nas i naše djece od nelegalnog rada Tvornice vapna u Kreševu!

Tvornica vapna u Kreševu godinama radi bez potrebnih dozvola, a u februaru 2022. godine je istekla okolinska dozvola za ovu Tvornicu, ali bez obzira na to, Tvornica nastavlja sa svakodnevnim radom i kršenjem zakona, a nadležne institucije ne reaguju!”, navodi se u pozivu na protest.

Podsjetimo, građani Kreševa upozorili se ranije da ako institucije u zadanom roku ne riješe problem, oni izlaze na ulicu i blokiraju nelegalni rad Tvornice vapna.

Related Posts

Javni poziv za učešće u IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja Lukavac

Imaš između 18 i 35 godina i dolaziš sa područja Lukavca? Želiš ojačati vlastite preduzetničke vještine? Procijeniti izvodljivost poslovne ideje i naučiti izraditi poslovni plan? Dobiti finansijsku podršku za realizaciju poslovne ideje? Pokrenuti ili unaprijediti vlastiti start-up biznis? Dobiti podršku stručnjaka iz različitih oblasti i mentora u rastu i razvoju biznisa? Upoznati se i umrežiti sa drugim[…]