KAMPANJA “MLADI AKTIVIZAM, VELIKE PROMJENE: DRUŠTVENO ODGOVORNI STUDENTI”‼️

Sretan Međunarodni dan studenata!

Drage studentice i studenti,

Danas obilježavamo Međunarodni dan srednjoškolaca, vašu predanost, strast i energiju koju donosite u svijet obrazovanja. Vi ste snaga koja oblikuje budućnost, nositelji promjena i lideri u stvaranju boljeg svijeta.

Ovaj dan ima duboke korijene u prošlosti i obilježava se u znak sjećanja na praške studente i srednjoškolce, koji su zbog mirnog protesta protiv nacističke okupacije svoje zemlje, održanog 17. novembra 1939. strijeljani bez suđenja. Ovaj tragičan događaj, temelj je obilježavanja Međunarodnog dana studenata, dana koji je inspiracija studenticama i studentima za izazove koje stoje pred njima.

U duhu tog nasljeđa, EFSA je pokrenuo kampanju „Mladi aktivizam, velike promjene: društveno odgovorni studenti“. Putem online forme, prijavljeno je 11 studenata koji su prepoznati od strane svojih kolegica i kolega, drugih studenata i studentica, kao osobe koje se ističu svojim doprinosom i predanošću u kreiranju pozitivnih promjena u našem društvu. Zahvaljujemo se svima koji su podnijeli prijave i na taj način učestvovali u kampanji.

Zadovoljstvo nam je podijeliti s vama imena pojedinaca koji su prijavljeni kao društveno najodgovorniji studenti/ce u našoj zajednici (abecednim redom): Abadžić NiaHarbaš DžejlanaHrković AmaniKrnić AmnaMezit MedinaMusić BerinaOsmanović AjšaSlabić ElmaTiro SaraTrnka Mahir i Vuković Aleksandar.

Neka aktivna uloga svih studenata u društvu bude svjetionik koji osvjetljava put prema boljoj budućnosti!

Sretan Međunarodni dan studenata!
 

Izvor: lonac.pro