Job shadowing – Zanimljivo, korisno i inspirativno!

Naši današnji gosti bili su predstavnici Centra  za mlade INPUT.

Dan su proveli u prostorijama Instituta, iskoristivši svaku priliku da pitaju ono što žele kada je riječ o radu Instituta te odlučili da neke prakse pokušaju primijeniti u svom budućem radu.

Također, sa našim uposlenicima su podijelili svoja iskustva i razmišljanja o radu nevladinog sektora i kvalitetno iskoristili današnje sesije za usvajanje novih znanja.

Ja sam vrlo pažljivo pratila sve sesije danas i s obzirom na to da sam nova uposlenica Centra za mlade INPUT, meni je ova posjeta baš došla u pravo vrijeme. Slušajući o načinima rada Instituta, razmišljala sam šta bi se sve moglo primijeniti kod nas. Bilo mi je jako zanimljivo, korisno i inspirativno”, rekla je Nadina Kolić, administrativna i tehnička podrška u Udruženju.

Ja ostajem pri onome što sam rekao još dok sam bio na Institutovoj obuci za stručne saradnike za rad s mladima – Institut je institucija! Mi smo zahvaljujući Institutu mnogo toga već promijenili u radu svoje organizacije. Ovo je samo još jedno lijepo i pozitivno iskustvo”, dodao je Adi Salčinović, predsjednik Centra za mlade INPUT.

Institut za razvoj mladih KULT se zahvaljuje Centru za mlade INPUT na današnjoj posjeti. U periodu koji slijedi očekujemo još niz posjeta i radujemo se novim iskustvima koja slijede!

Više o konceptu Job shadowing možete pročitati  OVDJE, a ukoliko imate dodatnih pitanja, možete se javiti putem e-mail adrese selma.sljivo@mladi.org.

Izvor: mladi.org