JAVNI POZIV za aktiviste i aktivistice u lokalnim zajednicama

Portal Snaga lokalnog predstavlja web mjesto koje promoviše lokalne inicijative, radi na poboljšanju kapaciteta lokalnih zajednica i organizacija da samostalno rješavaju ključne i relevantne izazove u Bosni i Hercegovini (BiH). Jedan od ključnih zadataka u okviru programa Snaga lokalnog jeste uključivanje i umrežavanje svih postojećih i novih inicijativa usmjerenih na razvoj zajednice.

Kroz dosadašnji rad uočili smo mnoge građanke i građane Bosne i Hercegovine (aktivistice i aktiviste),  koji sprovode sjajne aktivnosti u svojim zajednicama, neke od njih nažalost ostaju u sjeni i ne dožive onaj efekat koji bi trebalo da ostave.

Mnoge od ovih inicijativa zaslužuju bolju vidljivost i promociju, te s tim u vezi pozivamo sve aktivistice i aktiviste da nam šalju informacije, kratke izvještaje ili pak eseje o svojim sprovedenim akcijama u lokalnim zajednicama. Također, u rubriku „kutak za aktivistice i aktiviste u lokalnim zajednicama“ dobrodošle su informacije i podaci sa terena, kao što je ukazivanje na pozitivne promjene / inicijative ili pak probleme koji se dešavaju u lokalnim zajednicama širom Bosne i Hercegovine.

Ovim putem pozivamo sve aktivistice i aktiviste, prvenstveno mlade ljude, koji žele da poboljšaju stanje ili da promovišu svoje sprovedene aktivnosti u lokalnim zajednicama da nam se obrate da zajednički ispratimo i ispromovišemo datu aktivnost.

Svoje radove možete slati putem e-pošte  info@snagalokalnog.ba

Ovaj poziv, kao i napor za bolje zajednice, nema rok trajanja i stalan je.

Radujemo se mogućnosti da zajedno sarađujemo i gradimo jače i bolje lokalne zajednice u Bosni i Hercegovini

Related Posts

BELLSPIRATION CLUB – Joana Freitas, Portugal: U socijalnom poduzetništvu postoji koncept “kreativnog uništavanja”! (Dio 2/4)

1. Draga Joana, znam da si učestvovala u mnogim razmjenama mladih. Možeš li nam reći ukratko o tome? Možeš li podijeliti s nama, kako to utiče na tebe kao mladu osobu koja još uvijek kreira svoj život? Koje su najznačajnije lekcije iz tih iskustava koje si naučila? Mogla bih napisati toliko o ovoj temi … Radim magistarski […]

BELLSPIRATION CLUB – Ahmed Osmanović, BiH: Najednom sam sebi rekao „Zašto ne dati svojim idejama priliku?“ (Part 2/4)

1. Pisanje! Spomenuo si u prethodnom intervjuu da je pisanje tvoja velika ljubav. Možeš li nam sad ovdje ispričati kada si stvarno počeo pisati, i kada si osjetio tu magiju emocija kada pišeš i shvatio da, zaista, uživaš u tome? Prvi put kada sam pročitao ovo pitanje, mislio sam da neću znati odgovoriti. Međutim, što sam više[…]