Hoše komerc iznenadio tortama djecu SOS Dječijih sela BiH

Povodom Međunarodnog dana djeteta kompanija Hoše komerc iznenadila je Bony tortama djecu SOS Dječijih sela BiH.

“Prošle godine istim povodom počastili smo djecu bez roditeljskog staranja u Domu na Bjelavama, pretprošle godine smo ugostili djecu iz jednog sarajevskog vrtića u našoj Tvornici slastica, a ove godine smo iznenadili djecu iz SOS Dječijih sela BiH. Na žalost, ni ove godine zbog okolnosti pandemije korona virusa i mjera koje su propisane, nismo mogli organizirati druženje sa djecom. Nadamo se da iduće godine neće biti ograničenja i da ćemo djecu moći ponovo pozvati u goste, a bit će to prilika da se mališani i sama uvjere kako se prave torte i kolači, kako rade mašine i zašto je sve tako ukusno”, izjavila je Amela Frlj zamjenica direktora maloprodaje u Hoše komercu.

SOS Dječija sela BiH su humanitarna organizacija koja brine o djeci i mladima koji su ostali bez roditeljskog staranja i pruža im šansu za sretno djetinjstvo i bolju budućnost. U SOS porodicama, sa braćom, sestrama i SOS roditeljima, djeca odrastaju u porodičnom okruženju uz roditeljsku ljubav. Jer svako dijete zaslužuje pripadati negdje, biti voljeno i sigurno. Organizacija SOS Dječija sela djeluje u Bosni i Hercegovini već 25 godina, pružajući stotinama djece toplo porodično okruženje, ljubav, osjećaj pripadnosti, edukaciju – priliku za bolju budućnost. SOS Dječija sela BiH djeluju u BiH od 1994. godine i dio su SOS Children's Villages International, internacionalne organizacija koja više od 70 godina djeluje u 136 zemlje širom svijeta, na svih 5 kontinenata.

Svake godine se 20. novembra obilježava Međunarodni dan djeteta kao dan posvećen djeci i njihovoj dobrobiti. Generalna skupština UN-a je toga dana 1959. godine usvojila „Deklaraciju o pravima djeteta“, a 1989. godine „Konvenciju o pravima djeteta“. Njome se pokušalo odrediti specifične potrebe djece i mladih, njihovi specifični problemi vezani uz razvoj, odrastanje, podređenost odraslima, iskorištavanje, zlostavljanje. „Konvencija o pravima djeteta“ je najviše puta ratificirani dokument o ljudskim pravima u cijelom svijetu.

Hoše komerc – Mjesto koje volim!

akta.ba

Related Posts

Pravovremena adaptacija, ulaganje u ljudstvo i interne procese vodilja napretka Agora centra

U ulici Maršala Tita na broju 109 u Tuzli nalazi se Društveno edukativni centar Agora – nezaobilazna destinacija namijenjena druženju, edukaciji i profesionalnom usavršavanju iz oblasti stranih jezika, informatike, programiranja i drugih specifičnih programa koje mogu pohađati svi zainteresovani bez obzira na godine i prethodno obrazovanje. Ističući važnost neformalne edukacije i neprestanog učenja tokom života, edukativne programe Agora centra […]

Konferencijom „Youth Inspiration Academy“ obilježen Međunarodni dan volontera

Simbolično na Međunarodni dan volontera, svečanom dodjelom priznanja ˝Junak/junakinja svoje zajednice 2021˝ zatvorena je ovogodišnja ˝Youth Inspiration Academy“, koju je za mlade sa područja Tuzlanskog kantona organizovala Fondacija tuzlanske zajednice. I ove godine, u periodu od 01. do 05. decembra u prostorijama Centra za Kulturu Tuzla, mladi su imali priliku učestvovati u edukativnim radionicama usmjerenim na njihov[…]