Grad Zavidovići objavio javne pozive za nevladine organizacije i mlade

Grad Zavidovići je jučer na svojoj internet stranici objavio više javnih poziv za podnošenje projektnih prijedloga.

Među objavljenim pozivima, objavljen je Javni poziv za raspodjelu sredstava na Tekućem transferu za mlade u Budžetu Grada Zavidovići za 2024. godinu, te Javni poziv za raspodjelu sredstava na Tekućem transferu za podršku projektima udruženja – nevladinom sektoru u Budžetu Grada Zavidovići za 2024. godinu.

Sredstva planirana na Tekućem transferu za mlade u Budžetu Grada Zavidovići za 2024. godinu su u visini od 10.000 KM, a ista će korištena za sufinansiranje projekata omladinskih organizacija u oblastima: promocije volonterizma i aktivizma, očuvanja okoliša i životne sredine, promocije prirodnih i turističkih potencijala grada Zavidovići, njegovanje kulturno historijske baštine grada Zavidovići, podrška organizovanju humanitarnog i društveno korisnog rada i druge omladinske aktivnosti.

Ostatak sredstava u iznosu od 1500 KM na gore navedenom transferu koristit će se kao sredstva rezerve. Cijeli tekst poziva s aplikacionim obrascem je moguće preuzeti ovdje.

Sredstva planirana za nevladine organizacije su u visini od 3000 i ista će biti korištena za sufinansiranje projekata nevladinih organizacija u oblastima: poboljšanja i unaprjeđivanja socio-ekonomskog i društvenog statusa djece, žena, ekologije (osim edukacije), unaprijeđenja stepena ljudskih prava i tolerancije, razvoja turizma i unaprijeđenja drugih potreba od interesa lokalne zajednice izuzev projekata iz oblasti mladih kulture i sporta.

Udruženja imaju pravo apliciranja samo s jednim projektom na raspisani poziv, a odobrit će se tri projekta u maksimalnom iznosu za sufinansiranje od 1000 KM po pojedinačnom projektu. Cijeli tekst poziva s aplikacionim obrascem je moguće preuzeti ovdje.

Javni poziv ostaje otvoren 20 dana od dana objavljivanja na oglasnoj ploči i internet stranici Grada Zavidovići.

Osim navedenih poziva, objavljen je i Javni poziv za raspodjelu sredstava na Tekućem transferu za kulturne djelatnosti, manifestacije bratimljenja i ostale manifetstacije u Budžetu Grada Zavidovići za 2024. godinu, koji je također otvoren 20 dana, a isti je moguće pronaći na ovoj poveznici.

Izvor: zportal.ba