Goran jest jednako dobro

Posljednje 3 minute za #DOBRO u ovom serijalu posvećujemo Goranu Bubalu, aktivisti, dobročinitelju, borcu za mir, borcu za zajednicu, borcu za dobro koji nas je prerano napustio. 

Goranovo veliko naslijeđe zasigurno ne može stati u 3 minute, jer kako kaže Goranova prijateljica i saradnica Zilka Spahić Šiljak (TPO Foundation), Goran nikada nije rekao da ne može, da ne postoji način i nikada se nije žalio.

O Goranovoj otvorenosti, bezgraničnom davanju i spremnosti da podrži sve inicijative, bez obzira od koga su dolazile, u videu govori i Snježana Ivandić-Ninković iz Mreža za izgradnju mira / Network for Building Peace.

Mi se cijelim srcem slažemo sa Aleksandarom Žoljom iz Helsinški parlament građana Banja Luka koji kaže da nas je Goran svojim naslijeđem zadužio da nastavimo njegovim putem, jer “Goran jest jednako dobro”.

◼️ Nagrada Dobro za individualnu filantropiju u kategoriji filantrop preko 35 godina starosti koju je nezavisna komisija nagrade dodijelila Goranu posthumno, je mali orden, ali i putokaz za sve nas koji smo ostali poslije Gorana. 

#DobroJeBitiDobar#UvijekDobroVrijemeZaDobro | Fondacija Mozaik

Video pogledajte na narednom linku https://www.facebook.com/lonac.pro.zajednica/videos/774635193483781

Hvala Fondaciji Mozaik u ime Goranove porodice i cijelog tima Mreže za izgradnju mira

Related Posts

Porodica Muhović iz Goražda među najvećim poljoprivrednim proizvođačima

Vrijedna porodica Muhović iz Goražda među najvećim je poljoprivrednim proizvođačima u ovom dijelu BiH. Na svom imanju u mjestu Gornji Kazagići, Emir i Amina Muhović proizvode tone raznovrsnog povrća. “Zemlje obrađujemo deset hiljada kvadrata, od toga je pet hiljada kvadrata pod plastenicima i pet hiljada je krompir. Sada u maju smo postavili još pet plastenika, što je novih […]