Balet Mostar Arabesque osvojio brončanu medalju na svjetskom natjecanju u Pragu

Veliko finale Dance World Finals Prague 2024., koje svake godine okuplja oko 10.000 finalista sa svih kontinenata svijeta, održano je od 26. lipnja do 6. srpnja.

Mostarske labudice iz Balet Mostar Arabesquea (BMA) na svjetskom natjecanju “DWC Finals 2024.”, održanom u Pragu, u kategoriji “Ballet Small Group” do 9 godina, osvojile su brončanu medalju. Veliko finale Dance World Finals Prague 2024, koje svake godine okuplja oko 10.000 finalista sa svih kontinenata svijeta, održano je od 26. lipnja do 6. srpnja. Tome prethode kvalifikacije u kojima je ove godine sudjelovalo 66 država i oko 120.000 djece i omladine, priopćeno je iz BMA.

Tim povodom umjetnička direktorica Balet Mostar Arabesque Arleta Ćehić kazala je kako je BMA ove godine prijavio sedam koreografija i da su sve prošle u finale. “Mostarske labudice su u navedenoj kategoriji osvojile skoro nedostižno treće mjesto i brončanu medalju, a to su postigle Hana Stojkić, Eva Krtalić Sara Galić, Una Marić, Kiara Mujić Vujević,, Elena Grabovac, Emma Krpo i Lajla Hadžiabdić”, kazala je Ćehić. Dodala je kako je balerina Sara Galić (6) osvojila 4. mjesto s 91,80 bodova.

Inače, Mostarske labudice su u proteklih godinu dana i na drugim natjecanjima osvajale prestižna priznanja: na International Ballet Competition “Ana Pavlova” 2023. u Haagu prvo mjesto (93,55 bodova) gdje su u žiriju bili Tatiana Petrova, Vladislav Kuramšin, Olesia Novikova i Almira Omanović, te treće mjesto (90,50 bodova) na International Dance Taletnt Competition Italy (IDTCI) 2023. godine, a Sara Galić je u solo balet kategoriji, s djevojčicom iz Singapura dijelila četvrto mjesto (92 boda).

Izvor: bljesak.info