POZIV MEDIJIMA – Pokretanje USAID-ovog projekta Snaga lokalnog za jačanje inicijativa zajednice

Livno, 16. septembra 2020. godine – Centar za građansku suradnju Livno (CGS) i Mreža za izgradnju mira, u partnerstvu sa Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID) u Bosni i Hercegovini pozivaju vas da prisustvujete pokretanju programa Snaga lokalnog, srijeda, 16. septembra, u hotelu B&M Livno, Gospodarska zona Jug bb u 13:00 h.  

Događaj će označiti početak petogodišnjeg USAID-ovog programa Snaga lokalnog osmišljenog da poboljša kapacitete lokalnih zajednica i organizacija širom zemlje, formalnih i neformalnih grupa i pojedinaca kako bi im pomogao da samostalno definiraju, predlažu i implementiraju rješenja za razvojne izazove u BiH. 

Ključni govornici na događaju su Nancy J. Eslick, direktorica Misije USAID-a u Bosni i Hercegovini i Zulka Baljak, izvršna direktorica Centra za građansku suradnju Livno. Pored Centra za građansku suradnju Livno i Mreže za izgradnju mira događaju će prisustvovati i drugi USAID-ovi partneri u okviru programa Snaga lokalnog:  Institut za razvoj mladih KULT, Fondacija tuzlanske zajednice i Fondacija Mozaik. 

Za medije izvan Livna bit će omogućeno online praćenje događaja na linku: FB event “Snaga lokalnog”

Za dodatne informacije kontaktirajte:

Snježana Ivandić Ninković

Mreža za izgradnju mira

Telefon: +387 61 131 856

mail: snjezana.ivandic@mreza-mira.net

Related Posts

Poziv za učešće na programu Živi spomenici

Nakon rata koji se desio u Bosni i Hercegovini, virus etnonacionalizma pojavio se kao rezultat politike za kojeg je još uvijek teško naći lijek. Kada govorimo o mladima u BiH, mislimo na generaciju mladih koji su rođeni tokom rata, ili nakon rata, koji se ne sjećaju ratnih dešavanja. U trenutnom političkom okruženju, gdje je rat još uvijek […]