Općina Posušje dodjeljuje 20 hiljada KM za poticaje u poduzetništvu

Vrijednost projekta

20.000,00 KM

Opis

Općina Posušje četvrtu godinu zaredom potiče razvoj malog poduzetništva. Koliko su stanovnici ove općine zainteresovani za poduzetništvo, govori činjenica da je iz godine u godinu, sve veći interes za sredstva iz ovog poziva. 

Pozivom su obuhvaćene tri kategorije poticajnih mjera: sufinansiranje troškova osnivanja i registracije poduzetnika – početnika u poduzetništvu (start upova), podrška očuvanju tradicionalnih i starih obrta i djelatnosti koje se mogu obavljati kao domaća radinost i podrška ženama poduzetnicama. 

Ukupna raspoloživa finansijska sredstva za ovaj Javni poziv iznose 20.000,00 KM 

Za prvu kategoriju podrška se odnosi na subvencioniranje troškova ovjere dokumentacije, taksi za upis u registre i drugih troškova nastalih prilikom osnivanja i registracije djelatnosti na temelju dostavljenih dokaza troškova.

Za ostale dvije kategorije se odnosi na subvencioniranje nabavke repromaterijala, materijala i opreme potrebne za obavljanje registrirane djelatnosti.

Iznosi podrške se kreću od 500 do 1100 KM.

“Podnositelji kojima su u prethodne tri godine dodijeljena sredstva na temelju Javnog poziva za podnošenje prijava za poticajne mjere poduzetništvu općine Posušje nemaju pravo na ostvarivanje poticajnih mjera za 2024. godinu”, naveli su u pozivu.

Poziv ostaje otvoren do utroška sredstava.

Materijali

Kliknite ovdje za preuzimanje materijala